Baneocin pulbere, 10 g, Sandoz

Baneocin pulbere, 10 g, Sandoz -  - SANDOZ
5.0 (1 review-uri)
Sandoz
P00137

Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii și cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante).

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Baneocin pulbere, 10 g, Sandoz

Proprietăți:

Baneocinul este o combinație de antibiotice exclusiv pentru uz extern care conține bacitracina și neomicina, antibacteriene sîngerice, cu o puternică activitate locală.

Bacitracina acționează în principal asupra germenilor grampozitivi: Streptococcului haemolitic, stafilococilor, Clostridiilor, Corynebacterium diphteriae cât și asupra Pnemonemiei pallidum și a câtorva germeni gramnegativi; Neisserii și Haemophilus influenzae. Ea acționează de asemenea și asupra actinomicetelor și fusobacteriilor. O rezistență la bacitracină se observă foarte rar.

Neomicina acționează asupra germenilor grampozitivi și negativi: Stafilococi, Proteus, Enterobacter aerogenes, Klebsiella preumoniae, Salmonella, Shigella, Hemophillus influenzae, Pasteurella, Neisseria meningitidis, Vibrio cholerae, Bordetella pertussis, Bacillus anthracis, Corynebacterium diphteriae, Streptococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Escherichia coli și Mycobacterium tuberculosis. Borrelia și Leptospira interrogans (L. icterohaemoragie) sunt de asemenea supurate.

Asocierea celor două antibiotice permite obținerea unui spectru antibacterian larg care nu cuprinde Pseudomonas, Nocardia, ciuperci și virusuri. Bacitracina și neomicina, în mod normal, nu seadministrează sistemic.

Aplicațiile locale cu Baneocin pudra sau unguent reduc substanțial riscul de sensibilizare la antibiotice sistemice. Baneocinul este bine tolerat. Toleranța țesuturilor este excelentă și medicamentul nu este inactivat de secreții sau componenți ai sângelui său ai țesuturilor.

Dacă medicamentul este aplicat pe leziuni mari, trebuie avută în vedere absorbția potențială a medicamentului cât și consecințele sale (vezi "Efecte secundare", "Contraindicații", "Atenționări speciale").

Indicații:

Baneocinul este activ în toate infecțiile provocate de germeni patogeni sensibili la neomicină și/sau la bacitracină.

Acțiunea Baneocinului unguent este intensificată de un pansament

Baneocin pudră:

- Infecții bacteriene ale pielii de mică extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contgios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-născuți) infectate cu bacterii.

- Prevenirea infecțiilor ombilicale la nou-născuți.

- După intervenții chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant în îngrijirea postoperatorie (excizii și cauterizări, tratarea ragadelor, ruptura perineală, episiotomie, răni și cicatrice supurante).

Compoziție:

Baneocin pudra/unguent: 1 g conține: Bacitracin zinc: 250 UI, Sulfat de neomicină: 5000 UI (5 mg).

Mod de administrare:

Se aplică un strat subțire de pudră sau unguent pe rană, acoperit eventual cu un pansament.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscută la bacitracină sau/și neomicină sau la alte antibiotice aminoglicozidice. Baneocinul nu trebuie aplicat în leziuni severe extinse ale pielii deoarece absorbția medicamentului poate cauza ototoxicitate până la pierderea auzului. Dacă există posibilitatea unei absorbții necontrolate, Baneocinul nu se va administra pacienților cu tulburări excretorii grave de origine cardiacă sau renală cât și celor cu leziuni vestibulare sau/și cohleare. În caz de timpan perforat nu se aplică Baneocin în conductul auditiv extern. Nu se aplică Baneocin pe mucoasa oculară.

Sarcina și alăptare:

În caz de posibilă resorbție, Baneocinul se aplică cu multă prudență; neomicina, ca și toate antibioticele aminoglicozidei, traversează placența. S-a descris apariția de leziuni ale aparatului cohlear la faț, în cazul administrării de doze mari pe cale parenterală.

Prezentare:
10 g



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:37
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (1)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review