Dermazin crema, 50 g, Sandoz

P00423
Dermazin crema, 50 g, Sandoz - RANI-ARSURI-CICATRICI - SANDOZ
Sandoz

Tratamentul și profilaxia arsurilor infectate și a rănilor suprainfectate, inclusiv escare și răni adânci netratate.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Dermazin crema, 50 g, Sandoz

Indicații:

Tratamentul și profilaxia arsurilor infectate și a rănilor suprainfectate, inclusiv escare și răni adânci netratate.

Acțiune:

Dermazin este un chimioterapic local pentru prevenirea și tratarea arsurilor infectate. Sulfadiazină de argint se descompune pe arsură, eliberând lent și continuu ioni de argint. Ionii de argint se fixează repede de acidul dezoxiribonucleic bacterian, împiedicând creșterea și înmulțirea celulelor bacteriene, fără a afecta celulele pielii și țesutul subcutanat

Cremă Dermazin are un spectru larg antibacterian, incluzând toate speciile de microbi cu potențial de infectare: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, unele specii de Proteus și Klebsiella; de asemenea, acționează și împotriva Candidei albicans și a altor fungi.

Dermazin penetrează în țesutul necrozat și în exsudat. Acest efect este foarte important având în vedere faptul că antibioticele sistemice nu sunt eficiente împotriva florei bacteriene a arsurilor necrozate nevascularizate.

Compoziție:

1 g de sulfadiazină de argint micronizată în baza hidrofilă la 100 g cremă.

Mod de administrare:

Tratamentul se poate aplica imediat după evaluarea extinderii și profunzimii rănilor cauzate de arsuri. După ce se curăță zona și se înlătură țesuturile devitalizate, cremă Dermazin se aplică într-un strat de 2-4 mm grosime pe suprafața arsurii sau, de preferat, se aplică pe un tifon steril care se plasează peste rană.

Aplicarea cremei se poate face cu o spatulă sterilă sau mănușa. Arsura se unge cu cremă o dată pe zi. În arsuri severe crema se reaplică zilnic. Durata unui tratament pentru arsuri superficiale depinde de gradul leziunii de la câteva zile, la o lună, cel mult. Intervenția chirurgicală este necesară numai în cazul în care după o lună de tratament cu Dermazin nu se ajunge la vindecare.

Înainte de fiecare aplicare a cremei, rana se va spăla sub jet de soluție antiseptică, pentru înlăturarea resturilor de cremă și a exsudatului care apare din abundență după aplicarea cremei Dermazin, cu aspect de puroi după culoare, dar în realitate aseptic. Cremă Dermazin este indicată pentru aplicări repetate la un singur pacient. Aplicarea cremei este nedureroasă. Nu pătează hainele și lenjeria de pat.

Contraindicații:

Utilizarea Dermazinului este contraindicată la copii prematuri și nou-născuți, datorită icterului fiziologic. Dermazin nu se va folosi în timpul sarcinii, cu excepția cazurilor în care se apreciază că beneficiile tratamentului în încercarea de a salva viața sunt mai mari decât posibilul risc asupra fătului.

Precauții:

Se cere prudența în cazul hipersensibilității la sulfamide datorită posibilelor reacții alergice, la pacienții cu insuficiență congenitală de glucozo-6-fostat-dehidrogenază, deoarece poate apărea hemoliza după aplicarea cremei pe suprafețe mari ale corpului, ca și în tulburări hepatice și renale.

Când tratamentul cu Dermazin implică administrare prelungită pe suprafețe mari se va controla numărul leucocitelor, fiind posibilă apariția leucopeniei.

Atenție!

Creșterea temperaturii corporale, la copii în primele zile de tratament nu este urmărea administrării Dermazinului și nu trebuie să conducă la întreruperea terapiei.

Reacții adverse:

În tratamentul prelungit al arsurilor suprainfectate care se întind pe suprafețe mari ale corpului, concentrația sulfonamidelor din sânge poate atinge un nivel egal cu cel al tratamentului sistemic.

Prezentare:

50 gData ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:29
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review