Tusocalm, 20comprimate, Arena

Tusocalm, 20comprimate, Arena -  - ARENA GROUP
Arena Group
S01706
Indicaţii terapeutice N-Tusocalm comprimate prin continutul in codeina fosfat este un antitusiv, iar prin guaiacolsulfonatul de poatsiu este un expectorant. În afectiuni pulmonare cu secretie bronsica vascoasa ,aderenta , [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Tusocalm, 20comprimate, Arena

Indicaţii terapeutice N-Tusocalm comprimate prin continutul in codeina fosfat este un antitusiv, iar prin guaiacolsulfonatul de poatsiu este un expectorant. În afectiuni pulmonare cu secretie bronsica vascoasa ,aderenta ,care nu poate fi eliminata usor. In tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonare si extrapulmonare. Contraindicaţii Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi Copii sub 3 ani Insuficienta renală, hepatică sau cardiacă grave Insuficientă respiratorie Precauţii Se recomanda prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar la care N-Tusocalm comprimate poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie Interacţiuni Efectul deprimant central al codeinei este potentat de fenotiazine,antidepresive triciclice ,IMAO, antihistaminice, tranchilizante, sedative, hipnotice, alcool. Codeina potenteaza analgezicele.( se recomanda asocierea cu acidul acetilsalicilic sau alte analgezice si antipiretice ),ducand la cresterea efectului analgezic. Efectele codeinei sunt scazute de caolin (scade absorbtia ). Atenţionări speciale Copii Prudenta la copiii mici, doze mari de codeina (0,3 g/kg corp) pot produce convulsii. Sarcina şi alăptarea Codeina se elimină in laptele matern si străbate bariera placentara .Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei ,se recomanda prudenta femeilor insarcinate ,mai ales in primele luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje N-Tusocalm reduce capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Se va administra de preferinta seara la culcare. Reacţii adverse Rareori pot să apară fenomene de somnolentă ,ameteli ,greţuri ,depresie respiratorie ,constipaţie . Supradozaj Datorită supradozării codeinei pot aparea: depresie acută a centrilor respiratori, somnolentă, rash, vomismente, prurit, ataxie, edem pulmonar. Conduită de urgenţă : transfer în mediu spitalicesc cu asistenţă respiratorie . La copii ,dozele mai mari de 0,3 mg/kg au potential convulsiv.

Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:29
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review