Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia

P438799588
Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia - AFECTIUNI-CARDIOVASCULARE - TERAPIA
TERAPIA
Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia conține ca substanță activă acidul acetilsalicilic (cunoscut și sub numele de aspirină).  Acidul acetilsalicilic (Aspenter 75 mg) aparține unui grup de medicamente [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia

Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia conține ca substanță activă acidul acetilsalicilic (cunoscut și sub numele de aspirină).  Acidul acetilsalicilic (Aspenter 75 mg) aparține unui grup de medicamente numit antitrombotice, antiagregante plachetare. Trombocitele sunt celule mici prezente în sânge, care participă la coagularea sângelui și sunt implicate în tromboza (formarea de cheaguri de sange). 

Indicații:

Aspenter 75 mg, 28 comprimate, Terapia acționează prin prevenirea formării cheagurilor de sânge și este utilizat pentru:

- reducerea riscului de infarct miocardic la pacienții cu angină pectorală sau cu factori de risc multipli;

- prevenirea repetarii infarctului miocardic - prevenirea accidentului vascular cerebral (ischemic tranzitor și infarct cerebral);

- menținerea circulației sângelui la nivelul vaselor de sange ale inimii dupa anumite operații chirurgicale în scop de dilatare a arterelor coronare (plastie vasculară și sunt coronarian).

Mod de administrare:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul daca nu sunteți sigur.

Doze Adulți: doza uzuală pentru utilizare pe termen lung este de 75-150 mg o data pe zi; în anumite circumstanțe poate fi adecvată o doza mai mare, ce poate fi utilizată la recomandarea medicului în special pe termen scurt și pana la 300 mg pe zi.

Comprimatele gastrorezistente trebuie inghițite întregi, cu suficient lichid, preferabil după masă. Comprimatele nu trebuie divizate, sfărâmate sau mestecate.

Contraindicații:

Nu utilizați Aspenter 75 mg:

- dacă sunteti alergic la acidul acetilsalicilic, la alți salicilați sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la compoziție);

- dacă ați avut astm bronsic legat de utilizarea salicilaților sau a substanțelor înrudite, în special antiinflamatoare nesteroidiene;

- dacă aveți tendința la sângerări;

- dacă aveți număr scăzut de trombocite in sange;

- dacă aveți hemofilie (tulburări de coagulare ale sângelui);

- dacă aveți ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subțire;

- dacă utilizați Aspenter 75 mg concomitent cu metotrexat în doze ≥15 mg/săptămână;

- dacă sunteți în ultimul trimestru de sarcină.

Sarcina și alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți ca ați putea fi gravidă sau intentionați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Femeile gravide nu trebuie să utilizeze acid acetilsalicilic ȋn timpul sarcinii, cu excepția cazului în care este recomandat de către medic. Terapia ȋn doze recomandate sau doze mari de acid acetilsalicilic ȋn timpul ultimului trimestru de sarcină poate provocă complicații grave la mama sau copil. Nu luați Aspenter 75 mg dacă alaptați deoarece cantități mici de acid acetilsalicilic trec în laptele matern și ar putea afecta copilul.

Forma de prezentare:

Cutii  cu 4 blistere  a cate 7 comprimate gastrorezistente.Data ultimei actualizari: 2022-03-31 20:18:12