Bioflu, 16 capsule moi, Biofarm

Bioflu, 16 capsule moi, Biofarm -  - BIOFARM
BIOFARM
P41227

Combate simptomele de gripa si raceala din timpul zilei, la adolescenti si adulti.

Bioflu capsule moi scade febra , amelioreaza cefaleea si durerile musculo-articulare, calmeaza tusea uscata si iritativa, reduce congestia nazala, opreste secretia nazala si stranutul.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Bioflu, 16 capsule moi, Biofarm

Indicatii:

- scade febra (paracetamol); 

- amelioreaza cefaleea si durerile musculo-articulare (paracetamol);

- calmeaza tusea uscata si iritativa (dextrometorfan);

- reduce congestia nazala (pseudoefedrina);

- opreste secretia nazala si stranutul (clorfeniramina).

Contraindicatii: 

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan, maleat de clorfeniramina sau alte antihistaminice sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Plus, capsule moi; 

- daca aveti hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament, boala coronariana grava sau tulburari de ritm cardiac;

- daca ati avut in trecut accident vascular cerebral;

- daca aveti astm bronsic si tusiti;

- daca aveti insuficienta respiratorie;

- daca aveti insuficienta hepatocelulara;

- daca aveti insuficienta renala severa;

- daca aveti probleme uretro-prostatice cu imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinara totala sau partiala (retentie urinara);

- daca aveti obstructie piloro-duodenala;

- daca aveti diabet zaharat;

- daca aveti hipertiroidie;

- daca aveti glaucom cu unghi inchis;

- daca aveti sau ati avut epilepsie sau convulsii;

- daca alaptati sau sunteti gravida;

- daca aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;daca utilizati inhibitori de monoaminooxidaza (in administrarea concomitenta sau in termen de 14 zile de la retragerea acestora);

- la copiii cu varsta mai mica de 12 ani.

Compozitie: 

Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru si maleat de clorfeniramina. O capsula moale contine paracetamol 250,00mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30,00mg, bromhidrat de dextrometorfan 10,51mg corespunzator la bromhidrat de dextrometorfan anhidru 10,00mg si maleat de clorfeniramina 2,00mg. 

Celelalte componente sunt: continutul capsulei-povidona K 25, propilenglicol, apa purificata, polietilenglicol 400 si capsula-gelatina, glicerol, sorbitol lichid partial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apa purificata.

Mod de administrare: 

Adulti si adolescenti: doza uzuala este de o capsula moale seara, inainte de culcare. Se recomanda utilizarea in asociere cu Bioflu Plus, capsule moi, acesta din urma fiind administrat pentru ameliorarea simptomatologiei diurne. 

Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Bioflu capsule moi poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. 

Reactii adverse frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti, dar mai mult de 1 din 100):

- ameteli, stare de confuzie, dificultati de coordonare motorie, anxietate, neliniste, palpitatii, accelerarea ritmului batailor inimii (tahicardie) uscaciunea gurii, tremor, somnolenta, greata, varsaturi, cresterea sau scaderea tensiunii arteriale.

Reactii adverse mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000):

- diaree sau constipatie, dureri abdominale, modificari ale numarului de celule in sange, cum sunt scaderea plachetelor din sange (trombocitopenie), scaderea celulelor albe din sange (leucopenie, neutropenie) care poate devenii severa (agranulocitoza) sau scaderea celulelor rosii, albe si plachetelor din sange prin diminuarea formarii la nivelul maduvei hematogene sau prin distrugere periferica excesiva (pancitopenie), imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinara totala sau partiala (retentie urinara), necroza tubulara acuta cu insuficienta renala acuta (afectarea rinichilor), respiratie dificila, dureri de cap.

Reactii adverse rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar mai mult de 1 din 10000):

- eruptii trecatoare pe piele, dermatita exfoliativa, inflamarea pielii si ulceratii ale pielii, umflarea fetei, laringelui, mainilor, picioarelor si probleme de respiratie (edem angioneurotic), sensibilitate crescuta fata de actiunea radiatiilor luminoase si ultraviolete (fotosensibilizare), dureri musculare (mialgie), senzatie anormala de perceptie a excitatiilor tactile, dureroase, termice sau vibratorii (parestezie), transpiratie, reactii extrapiramidale, halucinatii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Prezentare:

16 capsule moi



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review