Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed

Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed -  - ALVOGEN
Alvogen
I8902

Dureri acute de intensitate moderata.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed

Indicatii Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed face parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene și conține acid acetilsalicilic. Acesta este utilizat pentru:

  • combaterea durerilor de intensitate slabă sau moderată, dureri de cap, nevralgii, dureri musculare, dureri reumatice ale articulațiilor, dureri de dinți, menstruații dureroase;
  • reducerea febrei;
  • combaterea inflamației  în reumatismul poliarticular acut;
  • atenuarea inflamației de la nivelul articulațiilor în poliartrită reumatoidă (inflamația articulațiilor, umflare, dificultăți în mișcare și durere).

Contraindicatii Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

Nu utilizaţi Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

- dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

Înainte să utilizaţi Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed in sarcina, alăptarea și fertilitatea:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:

Utilizarea Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed în ultimul trimestru de sarcină a fost asociată cu afectarea inimii, rinichilor şi a plămânilor la făt, închiderea precoce a canalului arterial, întârzierea şi prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) şi creşterea frecvenţei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).

În primele două trimestre de sarcină, datorită posibilității apariției malformațiilor cardiace și a gastroschisis la făt, utilizați acid acetilsalicilic doar la indicaţia medicului; se recomandă evitarea tratamentului cronic cu doze mai mari de 150 mg pe zi.

În ultimul trimestru de sarcină Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed este contraindicat (cu excepţia cazurilor justificate medical).

Alăptarea:

Deoarece cantități mici de acid acetilsalicilic și metaboliți sunt excretați în laptele matern, administrarea în timpul alăptării trebuie evitată de către mamele care alăptează din cauza riscului posibil de apariție a sindromului Reye la făt. Deoarece nu au fost observate reacții adverse la nou- născuți după administrarea ocazională la mamă, nu este necesară întreruperea alăptării în aceste cazuri.

Cu toate acestea, în cazul utilizării regulate sau a dozelor mari, poate fi luată în considerare oprirea alăptării. 

Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed in conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed în doze terapeutice nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Mod de administrare Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Adulți

Pentru calmarea durerilor și a febrei se administrează câte un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetând în funcție de necesitați la intervale de 4 ore. Pentru reducerea inflamației se administrează 3 - 4 g acid acetilsalicilic ( 6 - 8 comprimate) pe zi, fracționat, la intervale de 6 ore. Pentru combaterea inflamației în reumatismul poliarticular acut se administrează 85 - 100 mg/kg pe zi (fără a depăși 3 g pe zi), fracționat, la intervale de 4 - 6 ore, timp de 20 - 30 zile; în continuare se administrează 2/3 din doza de atac 10 - 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 - 40 zile.

Cereți întotdeauna acordul medicului înainte de a administra acid acetilsalicilic la copii cu vârsta peste 6 ani și adolescenți, mai ales în cazul afecțiunilor virale, deoarece foarte rar administrarea la această categorie de vârstă este asociată cu sindrom Reye (afectare gravă a creierului și ficatului).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

  • Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 500 mg.
  • Celelalte componente sunt: amidon de porumb pregelatinizat, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat vegetal, acid stearic. 

Prezentare Acid Acetilsalicilic 500mg, 20 comprimate, Labormed:

20 comprimate.



Data ultimei actualizari: 2024-02-08 13:34:48
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review