Smecta 10 plicuri, Beaufour Ipsen

Smecta 10 plicuri, Beaufour Ipsen - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICATIE-PE-AFECTIUNI/AFECTIUNI-DIGESTIVE/DIAREE - IPSEN PHARMA S.A.S.
W46618

Smecta plicuri pentru adulti si copii este un anti-diaretic cu aroma de portocale si vanilie.

Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere Smecta 10 plicuri, Beaufour Ipsen

Actiune terapeutica:

Smectita, prin structura sa laminara si vascozitatea ridicata, are o putere mare de acoperire a mucoasei intestinale. Creste rezistenta barierei de mucus prin sporirea calitatii si cantitatii mucusului de la suprafata enterocitelor (mucoprotectie activa).

Fixeaza gazele digestive. Reduce hipersensibilitatea intestinala, restaureaza integritatea functionala a eritrocitelor. Normalizeaza tranzitul intestinal fara a interfera cu peristaltismul si fara modificarea volumului scaunelor.

Prezentare farmaceutica:

Pudra in plicuri pentru suspensie orala continand 3 g diosmectita dioctaedrica/plic, glucoza monohidrat 0,74 g/plic, zaharinat de sodiu 7 mg/plic, vanilina 4 mg/plic (cutii cu 10 si 30 plicuri). Indicatii: Diareea acuta a copilului (se poate administra din prima zi de viata).

Diareea acuta si cronica la adult. Sindromul colonului iritabil (distensie, dureri abdominale, tulburari de tranzit).

Interactiuni medicamentoase:

Proprietatile adsorbante ale smectitei pot perturba absorbtia altor medicamente.

Se recomanda administrarea la distanta de Smecta a altor medicamente (medie 2 ore).

Mod de administrare:

Diareea la adult: 3 plicuri/zi; diareea la copil: 1 plic/zi pentru 0-1 an, 2 plicuri/zi pentru 1-2 ani, 3 plicuri/zi peste 3 ani.

Sindromul colonului iritabil: 3 plicuri/zi, timp de 1 saptamana, dupa care 2 plicuri/zi pana la sfarsitul primei luni de tratament.

Curele se reiau la nevoie. Continutul fiecarui plic se dizolva in 1/2 pahar cu apa sau orice aliment lichid sau semilichid.

Reactii adverse:

Foarte rar, constipatie; tranzitul normal se va relua dupa reducerea dozei la jumatate.

Contraindicatii: Nu are.

Precautii:

Tratamentul nu inlocuieste rehidratarea, atunci cand aceasta este necesara (per os./i.v.).

Pentru evitarea interferarii cu timpii/concentratiile de absorbtie ale altor substante, orice alta medicatie per os se va administra cu cca 1 ora inaintea prizei de Smecta.

Prezentare: 10 plicuriData ultimei actualizari: 2024-05-07 15:34:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.