Paracetamol, 250 mg, 6 supozitoare, Antibiotice SA
1225
Indicatii: Este folosit pentru a reduce durerile de intensitate usoara sau moderata si febra. Contraindicatii: -daca sunteti alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Paracetamol, supozitoare; -daca
Descriere Paracetamol, 250 mg, 6 supozitoare, Antibiotice SA
Indicatii:
Este folosit pentru a reduce durerile de intensitate usoara sau moderata si febra.
Contraindicatii:
-daca sunteti alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Paracetamol, supozitoare; -daca suferiti de boli grave hepatice; -daca aveti deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenaza.
Compozitie:
Paracetamol 250 mg -Substanta activa este paracetamol 250 mg -Celelalte componente sunt: grasime solida.
Cum arata Paracetamol, supozitoare si continutul ambalajului Paracetamol, supozitoare se prezinta sub forma de supozitoare sub forma de torpila cu suprafata neteda, onctuasa, de culoare alba pana la alb-galbuie.
Mod de administrare:
-copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani: pana la maxim 3 supozitoare a cate 250 mg paracetamol de 3 ori pe zi; intervalul intre administrari este de 4-8 ore;
-copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani: pana la maxim 4 supozitoare a cate 250 mg paracetamol de 3 ori pe zi; intervalul intre administrari este de4-8 ore;.
-copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: 1-2 supozitoare a cate 250 mg paracetamol de 3-4 ori pe zi; intervalul intre administrari este de 4-8 ore;
Dozele maxime recomandate nu trebuie sa depaseasca 80 mg paracetamol/kg si zi (maxim 3 g paracetamol pe zi la copii cu greutatea sub 37 kg). Daca sub tratament cu paracetamol, durerea nu se reduce in 5 zile, febra nu se remite sau reapare in decurs de 3 zile, sau faringita severa persista si nu se amelioreaza in cel mult 2 zile (fiind insotita sau urmata de febra, cefalee, eruptii cutanate, greata si varsaturi), cereti sfatul medicului.
Precautii:
Aveti grija deosebita cand utilizati Paracetamol supozitoare, inainte de a incepe tratamentul cu Paracetamol supozitoare spuneti medicului daca suferiti de boli de ficat, inclusiv hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) sau boli renale grave (numai tratamentul ocazional fiind acceptabil în acest caz). Utilizati formele farmaceutice si dozele recomandate fiecarei varste. Verificati absenta paracetamolului in compozitia altor medicamente utilizate concomitent cu Paracetamol supozitoare. In caz de diaree utilizati alte forme farmaceutice de paracetamol. In timpul tratamentului cu paracetamol pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei si o falsa crestere a nivelului acidului uric plasmatic determinat. Cresteri ale bilirubinei plasmatice, ale timpului de protrombina si ale activitatii lactatdehidrogenazei si transaminazelor plasmatice evidentiaza afectarea toxica hepatica si apar in special la doze mari.
Folosirea altor medicamente:
Daca luati acest medicament impreuna cu altele, se poate modifica modul lor de actiune sau pot aparea reactii adverse grave. Spuneti medicului daca mai luati:
-alte medicamente ce au actiune toxica asupra ficatului, deoarece creste riscul afectarii hepatice în cazul tratamentului prelungit sau cu doze mari de paracetamol,
-medicamente numite inductoare enzimatice deoarece scad efectele paracetamolului, barbiturice sau primidona deoarece scad efectele paracetamolului,
-anticoagulante cumarinice deoarece creste activitatea acestora si este necesara urmarirea timpului de protrombina,
-salicilati sau antiinflamatoare nesteroidiene deoarece creste riscul afectarii renale sau hepatice.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina:
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, Paracetamol supozitoare poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Paracetamol este in general bine tolerat, iar reactiile adverse care pot aparea sunt rare. Pot sa apara reactii alergice (roseata pielii, amorteli sau mancarimi), scaderea numarului de trombocite (in general fara simptome, rar sangerari sau hematoame, scaune negre si moi, sange in urina si fecale, pete rosii pe piele), agranulocitoza, dermatita, hepatita (icter conjunctival sau tegumentar), colica renala (durere lombara aparuta brusc asociata cu utilizarea indelungata si in doze mari la pacientii cu afectare renala), insuficienta renala (scaderea cantitatii de urina), urini tulburi.
La doze mari si tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea functiei renale pana la insuficienta renala cronica (nefropatie caracteristica analgezicelor), in special la persoanele cu afectarea preexistenta a rinichiului. Pot sa apara iritatii rectalesi anale. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Data ultimei actualizari: 2024-12-05 10:03:03
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Review-uri (0)