Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia

Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia -  - TERAPIA
TERAPIA
P459790726

Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia  inhibă adeziunea și agregarea trombocitelor din sânge (trombocite).

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia

Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia  inhibă adeziunea și agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) și în felul acesta previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) în curs de dezvoltare (inhibarea agregării plachetare).

Indicații:

Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia este utilizat:

- pentru reducerea riscului de mortalitate la pacienții la care se suspectează infarct miocardic acut;

- pentru reducerea riscului de morbiditate și mortalitate la pacienții cu infarct miocardic în antecedente;

- pentru profilaxia secundară a accidentului vascular cerebral;

- pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) și accident vascular cerebral la pacienții cu AIT;

- pentru reducerea riscului la pacienții cu angină pectorală stabilă și instabilă;

- pentru profilaxia trombembolismului după chirurgie vasculară sau intervenții chirurgicale, de exemplu, PTCA (Angioplastia Coronariană Percutanata Transluminală), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiană, sunturi arterio-venoase;

- pentru profilaxia trombozei venoase profunde și a embolismului pulmonar după imobilizare pe termen lung, de exemplu, dupa intervenție chirurgicală majoră;

- pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular de exemplu, diabet zaharat, hiperlipidemie, hipertensiune arterială, obezitate, fumat, vârstă înaintată;

- pentru inhibarea profilactica a agregarii plachetare în anevrism coronarian.

Compoziție:

Substanta activă este acidul acetilsalicilic.

Un comprimat gastrorezistent conține 100 mg acid acetilsalicilic.

Celelalte componente sunt: nucleu - celuloză microcristalină (tip PH 112), amidon pregelatinizat, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru; film - talc, copolimer al acidului metacrilic cu acrilat de etil (sub formă de dispersie 30%), citrat de trietil, simeticonă emulsie (sub formă de dispersie apoasă 30%), oxid roșu de fer (E172).

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Angina pectorală instabilă, profilaxia recidivei infarctului miocardic, după intervenții chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) și a infarctului cerebral: Doza zilnică recomandată este de 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi (1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg pe zi).

Infarct miocardic acut: Doza zilnică recomandată este de 1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg (echivalent la 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi).

Profilaxia trombozei venoase și a embolismului pulmonar: Doza zilnică recomandata este de un comprimat Aspenter 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic).

Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacienții cu factori multiplii de risc: Doza zilnica recomandata este de 1 – 2 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de 3 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 300 mg acid acetilsalicilic) la intervale de 2 zile.

Comprimatele trebuie administrate după mese și inghițite întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).

Pentru tratamentul infarctului miocardic acut, primul comprimat gastrorezistent trebuie să fie sfărâmat sau mestecat.

Contraindicații:

Nu utilizați Aspenter 100 mg:

- dacă sunteți alergic la acidul acetilsalicilic, la alti salicilați sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la compoziție).

- dacă aveți un istoric de a reacționa la anumite medicamente împotriva durerii, febră sau inflamație (salicilați sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), cu atacuri de astm sau alta hipersensibilitate (alergie);

- dacă aveți ulcer gastric sau duodenal;

- dacă aveți o tendință patologică crescută de a sângera (diateza hemoragica);

- dacă aveți boli hepatice sau insuficiență renală;

- dacă aveți insuficiență cardiacă severă pentru care nu primiți tratament adecvat;

- daca luați concomitent 15 mg metotrexat sau mai mult pe săptămână;

- dacă sunteti în ultimul trimestru de sarcina.

Dacă nu sunteți sigur că cele de mai sus se aplică in cazul dumneavoastră, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Aspenter 100 mg.

Sarcină și alaptare:

Daca sunteți gravidă sau alaptați, credeți ca ați putea fi gravidă sau intentionați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări inainte de a lua acest medicament.

Daca descoperiti ca ați ramas gravidă in timpul tratamentului cu Aspenter 100 mg, trebuie să vă adresați de urgență medicului. în primul și al doilea trimestru de sarcina, Aspenter 100 mg poate fi luat numai dacă medicul v-a recomandat acest lucru, iar in ultimul trimestru de sarcină, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Aspenter 100 mg, nu trebuie să fie luat in doze mai mari de 150 mg pe zi, datorită unui risc crescut de complicații pentru mama și copil inainte și în timpul nașterii.

În ultimul trimestru de sarcină, doze de până la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai în cazul în care v-a prescris medicul dumneavoastră.

În cazul alăptării, cantități mici de acid acetilsalicilic și metabolitii săi activi trec în laptele matern. Nu au fost raportate până în prezent efecte negative asupra copilului, prin urmare nu este necesar să se întrerupă alăptarea dar doza zilnică nu trebuie să depășească 150 mg. În cazul în care luati doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie să intrerupă alăptarea.

Forma de prezentare:

Cutie cu 4 blistere  a câte 7 comprimate gastrorezistente.



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review

S-ar putea sa-ti placa