Ambroxol 15mg/5ml sirop, 100ml, Egis

P04961
Ambroxol 15mg/5ml  sirop, 100ml, Egis - TUSE-CU-SECRETII - EGIS
Egis
Indicatii: Siropul este indicat ca terapie secretolitica: - in afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului; - in afectiuni bronsice acute si episoade acute ale [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Ambroxol 15mg/5ml sirop, 100ml, Egis

Indicatii:

Siropul este indicat ca terapie secretolitica:

- in afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului;

- in afectiuni bronsice acute si episoade acute ale bronhopneumopatiei cronice;

- astm bronsic, bronsiectazie, sinuzite.

De asemenea, Ambroxol EGIS sirop este indicat pre- si post-operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.

Contraindicatii:

Daca sunteti alergic la ambroxol sau la oricare dintre excipientii medicamentului. In cazul in care suferiti de ulcer gastroduodenal. In cazul in care aveti insuficienta renala sau hepatica severa.

Compozitie:

Un mililitru sirop contine clorhidrat de ambroxol 3mg si excipienti: citrat de sodiu, benzoat de sodiu, aroma de banana, aroma de capsuni, ciclamat de sodiu, acid citric monohidrat, povidona, sorbitol, apa purificata.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: 10ml Ambroxol EGIS sirop de 2-3 ori pe zi in primele 2-3 zile, apoi 10ml Ambroxol EGIS sirop de 2 ori pe zi sau 5ml Ambroxol EGIS sirop de 3 ori pe zi. In cazul in care este necesara cresterea eficientei, doza pentru adulti se poate creste pana la 20ml Ambroxol EGIS sirop de 2 ori pe zi.

Copii cu varsta cuprinsa intre 5-12 ani: 5ml Ambroxol EGIS sirop de 2-3 ori pe zi.

Copii cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani: 2,5ml Ambroxol EGIS sirop de 3 ori pe zi.

Copii sub 2 ani: 2,5ml Ambroxol EGIS sirop de 2 ori pe zi. I

n caz de insuficienta renala severa, datorita acumularii de metaboliti ai ambroxolului rezultati in ficat, doza de intretinere trebuie scazuta corespunzator, iar intervalul dintre doze trebuie prelungit. Siropul se administreaza dupa mese. Efectul secretolitic este potentat de aportul de lichide. Durata administrarii trebuie determinata individual conform indicatiilor si severitatii afectiunii. Ambroxol EGIS sirop nu se administreaza mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului. Daca aveti impresia ca efectul Ambroxol EGIS sirop este prea puternic sau prea slab intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Precautii:

Trebuie luata in seama cantitatea de sorbitol a preparatului (1,2g/5ml) in cazul pacientilor diabetici.

Administrarea concomitenta de Ambroxol EGIS sirop si antibiotice (amoxicilina, cefuroxima, eritromicina, doxiciclina) duce la cresterea concentratiei de antibiotice la nivelul pulmonar. Ambroxol EGIS sirop nu se administreaza concomitent cu antitusive si/sau cu substante care scad secretia bronsica (de exemplu, de tip atropinic), aceste asocieri fiind nejustificate. Nu s-au semnalat alte interactiuni medicamentoase cu relevanta clinica.

Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alt medicament chiar si din cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina:

Studiile la animale de laborator nu au evidentiat un efect teratogen. Cu toate acestea, este recomandat sa nu se administreze clorhidratul de ambroxol la femeia insarcinata.

Alaptarea:

Medicamentul se excreta in laptele matern, dar se pare ca nu afecteaza sugarul la doze terapeutice. Totusi, nu se recomanda administrarea medicamentului in perioada de alaptare.

Reactii adverse:

Ambroxol EGIS sirop este in general bine tolerat. Este posibil sa apara reactii gastro-intestinale minore, de tipul greata, varsaturi, gastralgii, care cedeaza rapid la scaderea dozei. Au fost descrise cazuri de reactii cutaneo-mucoase: eritem, rush, prurit, urticarie.

Foarte rar, au fost semnalate reactii anafilactoide, care au avut o evolutie favorabila in acest caz tratamentul trebuie intrerupt. De asemenea, foarte rar au fost descrise cefalee si vertij.Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review