Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor

  • -10%
Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor -  - ELIDOR
Elidor
P548489100

Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor este un supliment nutritiv compus din extracte naturale, ușor și plăcut de administrat, care pătrunde pana la nivelul țesuturilor pentru a le hrăni, regenera, revigora și menține sănătoase.

[...]

Descriere: Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor

Extractul de Cetraria islandica conține o grupă de polizaharide (lichenina și izolichenina), un principiu amar și substanțe mucilaginoase care-i conferă calități calmante și emoliente, asupra tractului respirator si gastro intestinal, dar și antivirale. Datorită acidului usnic, o altă componentă importantă din compozitia plantei, mușchiului de piatră i se atribuie o puternică acțiune antibiotică, și antispastică. Polizaharidele din Cetraria islandica au activitate imunologică atât in vitro cât şi in vivo și sunt implicate în efectul antiinflamator al acestui mușchi. Prin aceste proprietăţi, lichenul de piatră este folosit cu succes în tratarea gripelor, traheobronşitelor acute, bronşitelor cronice, laringitelor acute şi cronice, astmului bronşic, tusei iritative, hepatitei cronice, vomismentelor de sarcină, afecţiunilor gastrice, tumorilor tubului digestive. Extractele de licheni sunt pentru organism tonice generale şi se folosesc sub formă de infuzie, tinctură sau decoct.

Studiile făcute recent se îndreaptă spre o acțiune antioxidantă a lichenului de piatră, acesta fiind un potențial antioxidant natural.

S-a testat efectul unui extract apos de lichen de piatră asupra sistemului imunitar. Astfel, monocitele umane au fost cultivate cu un extract apos bogat în polizaharidele lichenan, izolichenan și s-a măsurat secreția de interleukine. Rezultatele au arătat că acest extract a condus la creșterea secreției de interleukine IL-10 și IL-12p40, ceea ce demonstrează că lichenul de piatră determină un efect antiinflamator și imunomodulator.

Extractul de Allium Cepa este considerat un medicament natural pentru organism datorită aminoacizilor și substanțelor fitochimice din compoziție, precum trisulfide, disulfide sau cepaene, care sporesc eficacitatea vitaminei C și astfel ajută organismul să lupte împotriva toxinelor periculoase din corp.

Infuzia de ceapă datorită tiosulfinatelor din compoziție, împiedică celulele roșii să formeze cheaguri de sânge, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a riscului de blocare a unui vas de sânge, cauza comună ce poate duce la afecțiuni ale inimii.

Florile de tei au actiune complexa asupra aparatului respirator-antialergic, antiinflamator, antioxidant, cardioprotector.

Compusii fenolici asigura cardioprotectie, activitate antidiabetica, neuroprotectie, activitate antimicrobiana si antivirala. Ele sunt spasmolitice si diuretice.

Flavonoizii diminua tensiunea nervoasa, tusea, migrena.

Substantele active: quercetina, izoquercetina, kaempherol, tilirosida, acizii fenolici (caffeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic) intervin activ in dimunuarea simptomelor din starea gripala.

Lumânărica are în compoziţie uleiuri volatile, mucilagii, flavonoizi (hesperidozida), saponozide,  taninuri, rezine, glicozide (verbascozida), aucubozida, harpagozida, zaharuri, carotenoizi (antoxanthina), fitosteroli, verbasterol, acizi polifenol- carboxilici şi substanţe minerale.

Fitoterapia cu produse pe bază de lumânărică are acţiune emolientă, expectorant bronşic, sudorifică, diaforetică, depurativă, antihistaminică, antiinflamatorie, antimicrobiană, antivirală, antispastică şi este eficientă contra căderii părului.

Preparatele cu lumânărică sunt indicate în caz de bronşite, laringite (calmarea tusei, fluidifierea secreţiilor bronşice), astm, răguşeală,  traheite,  afecţiuni inflamatorii cu alte localizări (cistite, infecţii urinare), boli intestinale, ulcere cronice, eczeme, furuncule, alopecie.

Frunzele de pătlagină sunt recunoscute ca leac pentru tuse şi viroze respiratorii. Pătlagina este o plantă folosită pentru tuse, bronşită şi laringită, fiindcă are proprietăţi antitusive, expectorante şi antibiotice.

Frunzele de pătlagină conţin o serie largă de nutrienți, vitamine și minerale care pot ajuta corpul să se refacă.

Printre altele, frunzele sunt bogate în aucubină şi flavonoide, uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, ajutand la vindecarea rănilor, la expectorație, fiind astringente și antibacteriene.

Sucul de Cătină contribuie la întărirea sistemului imunitar, protejarea celulelor şi ţesuturilor împotriva stresului oxidativ și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandat în avitaminoze, diaree, reumatism, urticarie şi stări alergice, maladii neuroendocrine, anemii, boli de ficat, boli circulatorii, astenie, infecţii gastrointestinale şi dermice.

Are proprietăți multiple: tonifiant general, stomahic, antianemic, antiseptic al căilor urinare, antireumatic, vitaminizant.

Fructele de catina sunt printre cele mai puternice vitaminizante din flora tarii noastre, avand continut bogat de vitamine (C, E, A, B1, B2, B3, P) si minerale. Au un efect deosebit de fortifiere, regenerare, stimulare a imunitatii si crestere a poftei de mancare, previn imbatranirea prematura si aparitia bolilor degenerative (reumatism, ateroscleroza etc.).

Infuzia de busuioc este folosita ca adjuvant în răceală și gripă, diabet, astm bronșic, otite, dureri de cap, deranjări stomacale, boli cardiovasculare, febră, hepatite virale, malarie, stres și chiar tuberculoză.

Infuzia de menta este recomandata pentru functionarea normala a sistemului digestiv, normalizeaza tranzitul intestinal accelerat, reduce starile de balonare, mentine sanatatea aparatului respirator, prin decongestionarea cailor respiratorii, elimina mirosul neplacut al gurii, reduce starile de greata si raul de miscare.

Compozitie Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor:

  1. decoct 10% din părți aeriene de Lichen de piatră / Cetraria islandica - 6%,
  2. infuzie 5% din bulbi de Ceapă / Allium cepa - 6%,
  3. infuzie 10% din flori de Tei / Tilia sp. - 4%,
  4. infuzie 10% din flori de Lumânărică / Verbascum phlomoides - 4%,
  5. infuzie 10% din frunze de Pătlagină / Plantago lanceolata - 3%,
  6. suc din fructe de Cătină / Hippophae rhamnoides - 3%,
  7. infuzie 10% din părți aeriene de Busuioc / Ocimum basilicum - 2%,
  8. infuzie 10% din părți aeriene de Mentă / Mentha piperita - 2%
  9. sirop de zahăr (îndulcitor),
  10. acid citric (corector de aciditate),
  11. benzoat de sodiu (conservant),
  12. glicerină (agent de încărcare).

Actiuni si recomandari Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor:

  1. susţine mecanismele de autoapărare ale organismului
  2. adjuvant în afecţiuni bronşice
  3. adjuvant in susținerea respirației,
  4. adjuvant in stari gripale
  5. efect calmant si plăcut asupra gatului, faringelui si a corzilor vocale
  6. induce starea de calm și relaxare

Precautii Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor:

  1. Contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la unul din ingredientele produsului.
  2. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
  3. A se administra cu prudență persoanelor diabetice.
  4. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui.
  5. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  6. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
  7. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  8. A se consuma de preferință până la data înscrisă pe ambalaj.

Dozare Sirop Bronhoactiv, 200ml, Elidor:

Cate 1 lingura de 3 ori/zi.

Dozele pentru copii se vor stabili de către medicul pediatru. 



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review