Procto-Glyvenol, 10 supozitoare, Novartis

Procto-Glyvenol, 10 supozitoare, Novartis - HEMOROIZI - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICATIE-PE-AFECTIUNI/HEMOROIZI - RECORDATI S.P.A.
P01317
Compozitie: Fiecare supozitor contine 400 mg tribenosid, o substanta sintetica activa apartinand glucofuranozidelor si 40 mg lidocaina. 100 g crema contine 5 g tribenosid si 2 g lidocaina clorhidrat. Conservanti:
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere Procto-Glyvenol, 10 supozitoare, Novartis

Compozitie:

Fiecare supozitor contine 400 mg tribenosid, o substanta sintetica activa apartinand glucofuranozidelor si 40 mg lidocaina. 100 g crema contine 5 g tribenosid si 2 g lidocaina clorhidrat.

Conservanti: Metilparaben (E 218) si propilparaben (E 216).

Proprietati/efecte:

Procto-Glyvenol determina diminuarea prompta a simptomelor hemoroizilor (durere, usturime, prurit, tensiune), care apar datorita inflamatiei secundare a regiunii anale.

Activitatea terapeutica a Procto-Glyvenol la pacientii cu hemoroizi este atribuita capacitatii acestuia de a reduce permeabilitatea capilara si de a creste tonusul vascular. In plus, are efect antiinflamator local si actiune antagonista asupra unor substante endogene care au rol de mediatori ai inflamatiei si durerii.

Lidocaina continuta de Procto-Glyvenol grabeste atenuarea simtomatologiei.

Farmacocinetica: Absorbtie: Aprox. 20% din tribenosidul continut in crema se absoarbe prin piele. Biodisponibilitatea sistemica a tribenosidului este de 30% din cea obtinuta prin administrarea orala a acestuia (sub forma de capsule). Varful concentratiei plasmatice de 1 g/ml (tribenosid si metaboliti) se obtine la 2 ore dupa administrarea unui supozitor (400 mg tribenosid

Metabolism si eliminare: Tribenosidul se metabolizeaza intens si se excreta urinar (dintr-un supozitor, 20-27% din tribenosid se elimina sub forma de metaboliti). Cantitatea de lidocaina continuta de Procto-Glyvenol absorbita nu exercita nici un fel de efect asupra cordului.

Indicatii:

Pana la disparitia semnelor acute, crema sau 1 supozitor trebuie aplicate dimineata si seara. Ulterior, se poate continua tratamentul printr-o singura aplicare zilnica. 30 g crema sunt suficiente pentru 20-30 de aplicatii.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la unul din componentii Procto-Glyvenol. Precautii: Sarcina, alaptare: Nu exista studii care sa releve trecerea Procto-Glyvenol prin placenta. De aceea, acesta trebuie administrat cu precautie in timpul sarcinii, in special in primul trimestru. Nu se cunoaste daca substanta activa trece in laptele matern. Astfel, Procto-Glyvenol trebuie administrat doar daca beneficiile terapeutice ale mamei depasesc posibilele efecte adverse asupra fatului.

Reactii adverse:

Procto-Glyvenol este bine tolerat. In cazuri izolate pot aparea senzatie usoara de arsura, durere, cresterea motilitatii intestinale dupa administrarea cremei sau supozitoarelor.

Interactiuni medicamentoase:

Nu se cunosc pana in prezent. Supradozare: Nu se cunosc cazuri de supradozare acuta sau cronica.

Forma de prezentare:

30 g.

10 supozitoare.Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.