Exoderil crema, 15 g, Sandoz

P00561
Exoderil crema, 15 g, Sandoz - CIUPERCA-PICIORULUI - SANDOZ
Sandoz

Exoderil crema este indicat in infectii micotice cutanate sau ale pliurilor cutanate, micoze interdigitale, infectii micotice ale unghiilor, infectii cutanate cu candida, pityriasis versicolor, dermatomicoze inflamatorii.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Exoderil crema, 15 g, Sandoz

Indicații:

Exoderil este indicat în:

  • infecții micotice cutanate sau ale pliurilor cutanate (Tinea corporis, Tinea înguinalis);
  • micoze interdigitale (Tinea manum, Tinea pedum);
  • infecții micotice ale unghiilor; infecții cutanate cu candida; pityriasis versicolor;
  • dermatomicoze inflamatorii (cu sau fără prurit).

Acțiune:

Exoderil este un agent antimicotic destinat aplicațiilor externe. Substanța activă a produsului este naftifină. Naftifina este activă, împotriva fungilor cu localizare cutanată dermatofiți, de ex. tricofiton, microsporon și specii de epidermofiton), levuri (specii de Candida, Pityriasis versicolor), ciuperci (specii de Aspergillus) și alți fungi (ex. Sporothrix schenkii). în cazul dermatofiților și a speciilor de Aspergillus, naftifina este fungicidă. în vitro.

În cazul levurilor, naftifina este fie fungicidă, fie fungistatică în funcție de tipul de tulpină implicat. Suplimentar față de acțiunea sa antimicotică, naftifina are de asemenea și activitate antibacteriană acționînd asupra unei game variate de microorganisme grampozitive sau gramnegative care apar frecvent în asociație cu afecțiunea micotică.

Din punct de vedere clinic s-a dovedit că naftifina are și acțiune antiinflamatorie intrinsecă, care duce la o reducere rapidă a simptomelor inflamatorii, în special a pruritului.

Deoarece penetrează rapid la nivel cutanat și este prezent în concentrații antimicotice persistente la nivelul diferitelor straturi ale pielii, produsul Exoderil se poate administra o singură dată pe zi în aplicații locale.

Compoziție:

1 g de cremă conține: clorhidrat de naftifină 10 mg și alcool benzilic drept conservant 10 mg.

Mod de administrare:

A se administra în aplicații locale doar la nivelul tegumentelor sau unghiilor. Exoderil se aplică local o dată pe zi la nivelul zonei afectate precum și a zonelor învecinate după ce în prealabil acestea au fost curățate și uscate. Pentru prevenirea recurențelor se recomandă a se administra Exoderil pentru încă cel puțin 2 săptămîni de la vindecarea clinică.

Precauții:

Sarcină și alăptare:

Nu se cunoaște nici un efect al Exoderil-ului asupra fătului sau asupra copilului, dacă acest produs este folosit corespunzător. Studiile asupra teratogenezei nu au evidențiat nici un efect embriotoxic al naftifinei.

Reacții adverse:

Sporadic, pot apărea semne de iritație locală cum ar fi senzația de uscăciune, căldură și apariția eritemului. Reacțiile secundare sunt întotdeauna reversibile și nu necesită întreruperea tratamentului.

Atenționări speciale:

A se evita contactul cu ochii a produsului Exoderil cremă. Contraindicații: Hipersensibilitate la naftifină sau la alcool benzilic (conservant).

Prezentare:

15 gData ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:37
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review