Venofluid gel, 175ml, Elidor

Venofluid gel, 175ml, Elidor -  - ELIDOR
Elidor
P548489544

Venofluid gel, 175ml, Elidor reprezinta un produs de mentenanta pentru magistrala endotelala, care prin aplicatiile cutanate diminua sindromul inflamator sistemic prin actiunea asupra celulelor endoteliale, care tapeteaza intreaga suprafata vasculara activa, oferindu-i suport antioxidant pentru restabilirea unui nivel fiziologic de NO.

[...]

Descriere: Venofluid gel, 175ml, Elidor

Venofluid gel, 175ml, Elidor este conceput ca un produs activ care intervine in stabilirea statusului de normalitate la nivelul celulelor endoteriale in lupta lor cu stresul oxidativ.

Celulele endoteliale delimiteaza interiorul vaselor de sange. Disfunctia endoteliala afecteaza dinamica vasomotorie (dilatatie/constrictie). Stratul de celule endoteliale constituie un organ de importanta vitala si cu efecte majore in patogenia umana, fiind implicat in mentinerea tonusului vascular, mentinerea fluidelor si electrolitiilor in sange, dinamica coagularii, eliminarea toxinelor, reglarea inflamatiei tisulare. Disfunctia endoteliala se produce cand nu exista suficient oxid nitric (NO) in interiorul vaselor de sange, acesta actionand ca vasodilatator.

Diminuarea de NO produce vasoconstrictie, inflamatia aparatului vascular, avand drept consecinta ateroscleroza, cresterea productiei de trombocite, avand drept conseconta trombo-embolismul, vase permeabile care expun tesutul vascular la depuneri de lipoproteine.

Printre afectiunile care produc disfunctia endoteliala, mentionam: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, fumatul, obezitatea.

Substantele eliberate balansat din endoteliu - factori endoteliali de relaxare, ca oxid nitric, factorul hiperpolarizant derivat din endoteliu, ca si autacoizii contractanti derivati din endoteliu, ca endothelin-1, tromboxan A2, angiotensina2 sau anion superoxid. Relaxarea si contractia la diferite substante vasoactive pot fi dependente de endoteliu, in intregime sau partial, sau pot fi independente de endoteliu. In conditii fiziologice, adeziunea leucocitara si migratia de celulale musculare netede, ca si secretia de factori vasoconstrictori, agregare plachetara si adeziunea lor sunt reglate de endoteliu normal.

Disfunctia endoteliala este caracterizata prin reglarea disarmonica a tonusului muscular ca rezultat al scaderii activitatii de oxid nitric sintaza endoteliala. In procesul patologic, celulele endoteliale sunt afectate de stresul oxidativ prin cresterea inhibitorilor de sinteza a oxidului nitric prin procese inflamatorii, adipocitokine, cresterea aldosteronului. Aceasta entitate pe care noi o numim ,,magistrala endoteliala,, necesita factori de intretinere care sa ii imbunatateasca aportul de antioxidanti pentru ca productia de NO sa se mentina in limite fiziologice.

Aesculus Hippocastanum - dispune de aescina, componenta principala care este o mixtura naturala de saponine continand triterpene si disponibila in doua forma: alfa si beta, responsabile prin activitatea farmacologica, antiedematoasa, antiinflamatoare si venotonica. Esculina, un alt component este o cumarina naturala, cu activitate anticoagulanta, antiiflamatorie, antidiabetica si antibacteriana. Pentru reducerea inflamatiei, esculina actioneaza prin prevenirea eliberarii moleculelor de adeziune intracelulare, care reduc reactia de adeziune a celulelor endoteliale si leucocitelor.

Urtica Dioica - efect antiiflamator, inhiba agregarea plachetara, antioxidant. Un studiu stiintific a stabilit ca administrarea de 1340mg extract din pulbere de urzica permite reducerea cu 50% a dozei de antiiflamator nonsteroid.

Centella Asiatica - utilizata pe scara extinsa, in tratamentul insuficientei venoase actioneaza pe tesutul conjunctiv al peretelui vascular, fiind activa in microangiopatia hipertensiva. Centella are in compozitie triterpene, alkaloizi, uleiuri volatile, acizi grasi, flavonoizi. Are activitate antioxidanta prin acidul ascorbic, beta caroteni, fenoli totali si activitate antiinflamatorie prin acidul asiatic si madecassic - acesta asigurand si protectie cutanata. Asiaticosidele cresc formarea colagenului si intervin in angiogeneza, inhiba procesul antiinflamator.

Mordica Charantia - castravetele amar, contine mordicilina, avand un gust foarte amar, dificil de inghitit. Lectina din compozitie, un compus cu activitate insulin like, se leaga prin 2 tipuri de receptori insulinici si suprima apetitul. Un component major este charantin - antioxidant, antiviral, imunomodulator, spasmolitic. Castravetele amar inhiba mediatorii inflamatori PGE2

Hippophae Rhamnoides - o planta magica cu o compozitie complexa, contine flavonoli, proantocianidine, acid clorogenic, vit C - uneori in concentratii mari (2500mg/100g fructe), vit A, B1, B2, K, tocoferoli.

Catina este utilizata in medicina traditionala asiatica. Se foloseste atat in boala de iradiere, inflamatii, cat si la arsi. Intervine ca un factor antiinflamator, extrem de activ

Melilotus Officinalis - are efecte complexe - antiinflamatorii si antistres oxidativ, folosita in tratamentul insuficientei venoase

Mod de utilizare Venofluid gel, 175ml, Elidor: Se aplica de cel putin 3 ori/zi, folosindu-se pe perioade de cel putin 3 saptamani.

Prezentare Venofluid gel, 175ml, Elidor:

175ml



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review