Fluimucil 200mg, 30 plicuri

Fluimucil 200mg, 30 plicuri - TUSE-CU-SECRETII - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICATIE-PE-AFECTIUNI/TUSE/TUSE-CU-SECRETII - CSC PHARMACEUTICALS HANDELS GMBH
P00615

Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsiectazii, bronsita cronica si acutizarile acesteia, mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.

Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere Fluimucil 200mg, 30 plicuri

Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsiectazii, bronsita cronica si acutizarile acesteia, mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.

Acetilcisteina (N-acetil-L-cisteina (NAC)) exercita o actiune muco-fluidifianta intensa la nivelul mucusului si secretiilor mucopurulente, prin depolimerizarea complexelor mucoproteice si a acizilor nucleici ce cresc vascozitatea componentei apoase si purulente a sputei si a altor secretii.

Proprietatile suplimentare sunt: reducerea hiperplaziei induse a celulelor mucoasei, cresterea productiei agentului activ de suprafata prin stimularea pneumocitelor de tip II, stimularea activitatii mucociliare, conducand la imbunatatirea clearance-ului mucociliar. In plus, acetilcisteina exercita o actiune antioxidanta directa, avand in componenta o grupare tiol nucleofila (-SH) capabila de interactiunea directa cu grupurile electrofile ale radicalilor liberi de oxigen.

Ingrediente Fluimucil 200mg, 30 plicuri:

Un plic unidoza contine acetilcisteina 200 mg. Excipienti cu efect cunoscut: aspartam 25 mg, sorbitol 662,7 mg. Alti excipienti: Beta-caroten 1% CWS/M, Aroma de portocala

Mod de administrare Fluimucil 200mg, 30 plicuri:

Nu au fost raportate interactiuni la administrarea impreuna cu alimente; nu exista indicatii privind administrarea produsului inainte sau dupa mese.

Granulele se administreaza dupa dizolvarea in apa. Solutia trebuie utilizata la scurt timp dupa dizolvarea granulelor.

In cazul in care simptomatologia nu se amelioreaza sau se agraveaza dupa 5 zile de tratament, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Doze Fluimucil 200mg, 30 plicuri:

Afectiuni bronsice si pulmonare acute insotite de tulburari ale secretiei bronsice

Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 600 mg acetilcisteina pe zi, in trei prize a cate 200 mg la fiecare 8 ore.

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani: doza recomandata este de 400 mg acetilcisteina pe zi, in doua prize a cate 200 mg la fiecare 12 ore.

Complicatii pulmonare ale mucoviscidozei:

Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 200-400 mg acetilcisteina la fiecare 8 ore.

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani: doza recomandata este 200 mg acetilcisteina la fiecare 8 ore.

Se recomanda utilizarea de Fluimucil in concentratii adecvate varstei.

Contraindicatii Fluimucil 200mg, 30 plicuri:

Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Copii cu varsta sub 2 ani: Agentii mucolitici pot induce obstructia cailor respiratorii la copii sub 2 ani. Datorita caracteristicilor fiziologice ale cailor respiratorii la aceasta grupa de varsta abilitatea de a expectora poate fi limitata. De aceea agentii mucolitici nu trebuie utilizati la copii sub 2 ani. (vezi Contraindicatii).

Se administreaza cu prudenta in cazul utilizarii produsului la pacientii cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic in special in cazul administrarii concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut in ceea ce priveste iritarea mucoasei gastrice.

Pacientii care sufera de astm bronsic trebuie atent monitorizati pe perioada administrarii tratamentului.

Daca apare bronhospasmul acetilcisteina trebuie intrerupta imediat si aplicate masurile terapeutice corespunzatoare.

Administrarea acetilcisteinei, mai ales la inceputul tratamentului, poate fluidifica si creste volumul secretiilor bronsice. Daca pacientul este incapabil sa expectoreze trebuie facut drenaj postural si bronhoaspiratie.

Acetilcisteina poate afecta usor metabolismul histaminei, de aceea trebuie utilizata cu precautie atunci cand se administreaza pe termen lung la pacientii cu intoleranta la histamina deoarece pot aparea simptome de intoleranta. (dureri de cap, rinite vasomotorii, prurit).

Mirosul usor de sulf nu indica alterarea produsului, el apare datorita naturii specifice a ingredientului activ.

Fluimucil 200mg, 30 plicuri contine aspartam, o sursa de fenilalanina. Poate dauna persoanelor cu fenilcetonurie.

Fluimucil 200mg, 30 plicuri contine sorbitol: pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la fructoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.Interactiuni medicament – medicament:

Medicamentele antitusive nu trebuie administrate concomitent cu agenti mucolitici, ca de exemplu acetilcisteina, intrucat reducerea reflexului de tuse poate conduce la acumularea secretiilor bronsice. Carbunele activ poate reduce efectul acetilcisteinei. Dizolvarea acetilcisteinei concomitent cu alte medicamente nu este recomandata. S-a evidentiat ca administrarea concomitenta de nitroglicerina si acetilcisteina determina o hipotensiune arteriala semnificativa si creste dilatarea arterei temporale. Daca este necesara terapia concomitenta cu nitroglicerina si acetilcisteina, pacientii trebuie monitorizati pentru hipotensiune arteriala, care poate fi severa si trebuie atentionati cu privire la posibilitatea aparitiei durerilor de cap.

Forma de prezentare Fluimucil 200mg, 30 plicuri:

Cutie cu 30 plicuriData ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.