Secom Liquid Iron, 118.50ml(Fier Lichid)

P459790362
Secom Liquid Iron, 118.50ml(Fier Lichid) - VITAMINE-SI-MINERALE - SECOM
Secom
Ajută la menținerea nivelului normal de fier din sânge și țesuturi. Proprietăți: - conține fier bisglicinat care este o formă de fier chelătat (două molecule ale [...]

Secom Liquid Iron, 118.50ml(Fier Lichid)

Ajută la menținerea nivelului normal de fier din sânge și țesuturi.

Proprietăți:

- conține fier bisglicinat care este o formă de fier chelătat (două molecule ale aminoacidului glicina sunt legate covalent la o moleculă de fier) și asigură:

- toleranță digestivă:

- nu produce constipație, greață, gust metalic, manifestări care pot apărea în cazul administrării suplimentelor cu fier anorganic (în stomac fierul bisglicinat nu disociază în fier și glicina)

- biodisponibilitate crescută:

- fierul bisglicinat este absorbit ușor datorită afinității crescute a celulelor intestinului subțire pentru aminoacizi (glicina)

- moleculă de fier bisglicinat fiind neutra electric nu aderă la peretele intestinal și nu formează cu alte substanțe (de ex.: fitați, oxalați, polifenoli, unele medicamente etc.) compuși insolubili care nu pot fi utilizați de organism și sunt eliminați prin fecale sau care reduc absorbția atât a fierului cât și a celorlalte substanțe

- capacitate crescută de transfer a fierului în sânge datorită masei moleculare mici (aproximativ 204 daltoni)

- siguranța în administrare:

- nu produce toxicitate: după absorbția în mucoasa intestinală fierul bisglicinat este descompus în fier și glicina și utilizat în funcție de nevoile organismului

- nu blochează absorbția altor elemente nutritive (de ex.: vitamina E, vitamina C, calciu): fierul bisglicinat se absoarbe la nivelul receptorilor pentru proteine din intestinul subțire, lăsând liberi receptorii pentru celelalte grupe de nutrienți - nu modifică proprietățile alimentelor în care este adăugat - gust natural de fructe, îndrăgit de copii

Efecte și beneficii:

Fierul este un element esențial pentru sănătatea organismului. Are un rol important în oxigenarea țesuturilor, dezvoltarea sistemului imunitar, integritatea țesutului conjunctiv, sănătatea cardiovasculară și dezvoltarea cognitivă.

Fierul este o componentă importantă a hemoglobinei, mioglobinei și feritinei. Aceste proteine sunt implicate în transportul, depozitarea și eliberarea de oxigen în țesuturi. Deficitul de fier din organism se întâlnește frecvent la sugarii de peste șase luni și la copiii mici.

- formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei

- transportul normal al oxigenului în corp

- funcția cognitivă normală

- reducerea oboselii și a extenuării

- metabolismul energetic normal

- funcționarea normală a sistemului imunitar - procesul de diviziune celulară

Compoziție (Per 1 lingurița (5ml)):

Fier 10 mg (bisglicinat)

Mod de administrare:

Copii sub 1 an: câte ½ - 1 linguriță/zi

Copii 1-4 ani: câte ½ -1 linguriță/zi

Copii peste 4 ani: câte 1 linguriță/zi sau conform recomandării consultantului de specialitate.

A se utiliza simplu sau amestecat cu băutură sau mâncarea preferată a copilului. A se agita bine înainte de utilizare. Supradoza accidentală cu produse ce conțin fier este letală pentru copiii sub 6 ani! În caz de supradozare anunțați imediat medicul.

Prezentare:

118.50mlData ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review