Diclofenac 1% crema, 40g, Magistra

Diclofenac 1% crema, 40g, Magistra -  - MAGISTRA
MAGISTRA
P479851866

Diclofenac MCC 10mg/g crema x 40g crema se utilizeaza pentru reducerea durerii si inflamatiei de la nivelul muschilor si articulatiilor.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Diclofenac 1% crema, 40g, Magistra

Indicatii:

Diclofenac MCC contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:

  • Musculare sau osteoarticulare de origine reumatica.
  • In cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse).
  • Musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Mod de administrare:

Adulti:
Diclofenac MCC se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g crema (corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm crema).
Pentru a realiza absorbtia cremei efectuati un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Diclofenac MCC:

  • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
  • Daca aveti leziuni ale pielii, cum sunt: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
  • Daca ati avut crize de astm bronsic, urticarie sau rinita alergica la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;
  • Daca sunteti gravida in ultimele 4 luni de sarcina.
  • La copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani.

Atentionari si precautii:

  • Nu aplicati Diclofenac MCC la nivelul mucoaselor, mai ales la nivelul ochilor; nu aplicati Diclofenac MCC la nivelul unor zone cu leziuni sau plagi ale pielii.
  • Daca va apare o eruptie pe piele dupa aplicarea Diclofenac MCC, intrerupeti imediat tratamentul;
  • Nu aplicati Diclofenac MCC la nivelul unor suprafete intinse de piele si timp indelungat;
  • Daca ati avut sau aveti sangerare la nivelul tubului digestiv.

Reactiile adverse frecvente: eruptii trecatoare pe piele; eczema; roseata; dermatita (inclusiv dermatita de contact).
Reactiile adverse rare: dermatita buloasa; manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata.
Reactiile adverse foarte rare: eruptii trecatoare pe piele insotite de vezicule cu puroi; reactii alergice pe piele; crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene; umflare a fetei, limbii, gatului; reactii de tip anafilactic; reactii de sensibilitate la lumina solara (nu va expuneti la soare in timp ce utilizati Diclofenac MCC).

Sarcina si alaptarea:

In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Diclofenac MCC numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. incepand din luna a 6-a, nu trebuie sa utilizati Diclofenac MCC. Deoarece este posibil ca diclofenacul sub forma de crema sa se absoarba in sange și sa ajunga in laptele matern, la femeile care alapteaza, trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe/de a se abtine de la tratamentul cu Diclofenac MCC, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.

Compozitie:

Substanta activa este diclofenacul sodic. Un gram crema contine diclofenac sodic 10 mg.
Celelalte componente sunt: levomentol, alcool etilic 96%, propilenglicol, carbomer (Pemulen TR1 NF), carbomer (Carbopol Ultrez 10 NF), alcool cetilstearilic emulgator tip A, parafina lichida usoara, trolamina, alcool benzilic, apa purificata.

Prezentare:
 40 g 



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:51
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review