Prebiotics XOS + GOS, 90 tablete, Secom

Prebiotics XOS + GOS, 90 tablete, Secom - PROBIOTICE-SI-PREBIOTICE - SECOM
Secom
P548490971

Prebiotice, substrat pentru dezvoltarea si mentinerea functiilor bacteriilor benefice de la nivelul intestinului.

[...]

Descriere: Prebiotics XOS + GOS, 90 tablete, Secom

Prebiotics XOS si α-GOS sunt oligozaharide ce au catena scurta, rezistente la procesul de digestie in tractul gastrointestinal superior, cu rol in sustinerea dezvoltarii selective a celulelor benefice din microbiota intestinala. Prebiotice sunt definite ca substraturi metabolice care au rolul de a hrani probioticele, de a sustine dezvoltarea coloniilor si avansarea lor prin tractul digestiv pana la nivelul colonului. In plus, aceste substante stimuleaza descompunerea alimentelor digerate si asimilarea nutrientilor.

Cele mai cunoscute prebiotice sunt:

fibrele care contribuie la mentinerea echilibrului microbiotei prin sustinerea dezvoltarii bacteriilor benefice.

fructo-oligozaharidele (FOS),

Fructo-oligozaharidele sunt o formă a carbohidraţilor, termenul zaharide făcând referire la zahăr, în timp ce oligozaharidele sunt molecule realizate din grupuri mici din aceste zaharuri. Fructo-oligozaharidele sunt înlocuitori ai zahărului, deoarece conţin mai puţine calorii decât acesta şi nu cauzează creşterea glicemiei.

xilo-oligozaharide (XOS)

Xilooligozaharidele sau oligozaharidele feruloil sunt prezente în pâinea de grâu, coji de orz, coji de migdale, bambus și inimă, parte necomestibilă din porumb. XOS poate fi extras prin degradarea enzimatică a xilanului. Aceste oligozaharide au proprietatea de a reduce colesterolul total la pacienții cu diabet zaharat de tip 2, cancer de colon. Sunt bifidogene.

galacto-oligozaharidele (GOS)

GOS sunt produse din lactoză printr-o transgalactozilare catalizată de β-galactozidaze. Laptele de mamifer este o sursă naturală de GOS. GOS promovează creșterea bifidobacteriilor. Printre beneficiile consumului de GOS se numără rearanjarea florei intestinale, reglarea sistemului imunitar intestinal și întărirea barierei intestinale.

Prebiotic XOS + GOS Beneficii

Mentinerea structurii si a functiilor sistemului digestiv:

Fibrele dietetice solubile sunt sursa de energie pentru celulele colonului si pentru bacteriile benefice

Limiteaza dezvoltarea diversilor factori perturbatori de la nivelul tractului digestiv si trecerea acestora in circuitul sangvin; favorizeaza reducerea pH-ului intestinal si sustine formarea, prin fermentatie, a compusilor cu actiune inhibitoare asupra factorilor perturbatori (ex. acid acetic, propionic, butiric, lactic)

Mentine tranzitul intestinal normal

Sustine absorbtia nutrientilor

Mentinerea echilibrului imunitar:

Sustine dezvoltarea tesutului limfoid asociat intestinului (GALT) care stocheaza celule imunitare

Echilibreaza manifestarile asociate proceselor alergice si intolerantelor alimentare

Sustinerea echilibrului florei intestinale, ce poate fi influentat de diversi factori (ex. dieta, stres, calatorii etc.)

 Aplicații ale prebioticelor în cancerul de colon

Se estimează că 15% din factorii care influențează apariția acestei boli au legătură cu stilul de viață. Unul dintre acești factori este dieta, se știe că carnea și alcoolul cresc riscul apariției acestei boli, în timp ce o dietă bogată în fibre și lapte o reduce.

S-a demonstrat că există o relație strânsă între activitățile metabolice ale bacteriilor intestinale și formarea tumorii. Utilizarea rațională a prebioticelor se bazează pe observația că bifidobacteriile și lactobacilul nu produc compuși cancerigeni.

S-a arătat că consumul de prebiotice produce o reducere semnificativă a celulelor colonului și genotoxicitate și crește funcția barierei intestinale.

Sugestii de utilizare

Adulți și copii cu vârsta de 5 ani și peste, luați 3 comprimate masticabile de 1-2 ori pe zi sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră calificat.Data ultimei actualizari: 2024-02-08 13:34:48
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review