Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva -  - ACTAVIS GROUP HF
P548490003

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva conţine acid acetilsalicilic, care administrat in doze mici aparţine unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva

Indicatii Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva conţine acid acetilsalicilic, care administrat în doze mici aparţine unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici prezente în sânge, care participă la coagularea sângelui şi sunt implicate în tromboză. Când un cheag de sânge apare în arteră, acesta blochează curgerea sângelui şi blochează furnizarea de oxigen. Când se întâmplă acest lucru în inimă, poate cauza infarct miocardic sau angină pectorală; în creier poate cauza un accident vascular cerebral.

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva se administrează pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge şi prin urmare pentru a preveni:

  • infarctul miocardic
  • accidentele vasculare cerebrale
  • problemele cardiovasculare la pacienţii care suferă de angină pectorală stabilă sau instabilă (un tip de durere în piept).

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva este de asemenea utilizat pentru a preveni formarea de cheaguri de sânge după anumite tipuri de intervenţie chirurgicală pe inimă, deblocând vasele de sânge.

Acest medicament nu este recomandat pentru cazuri de urgenţă. Poate fi utilizat numai ca tratament preventiv. 

Contraindicatii Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

Nu luaţi Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

-dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic sau la oricare dintre componentele ale acestui medicament.

Precautii Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

Înainte să luaţi Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.  

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva in sarcina şi alăptarea:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Femeile gravide nu trebuie să utilizeze acid acetilsalicilic în timpul sarcinii, dacă nu le-a fost recomandat de medic.

Nu trebuie să luaţi Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva în ultimele 3 luni de sarcină, decât dacă sunteţi sfătuită de medicul dumneavoastră, iar doza zilnică nu trebuie să depăşească 100 mg 

Doze regulate sau doze mari din acest medicament pe durata ultimei perioade de sarcină pot să cauzeze complicaţii grave la mamă sau la copil.

Femeile care alăptează nu trebuie să ia acid acetilsalicilic, decât dacă sunt sfătuite de medic.

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva in conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva nu vă influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Mod de administrare Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

Luaţi întotdeauna Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi:

Prevenția infarctului miocardic:

Doza recomandată este de 75-160 mg o dată pe zi.

Prevenția accidentelor vasculare cerebrale:

Doza recomandată este de 75-325 mg o dată pe zi.

Prevenția problemelor cardiovasculare la pacienţii care suferă de angină pectorală stabilă sau instabilă (un tip de durere în piept):

Doza recomandată este de 75-160 mg o dată pe zi.

Prevenția formării de cheaguri de sânge după anumite tipuri de intervenţii chirurgicale pe inimă:

Doza recomandată este de 75-160 mg o dată pe zi.

Vârstnici:

Aceleaşi doze ca la adulţi. În general, acidul acetilsalicilic trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii vârstnici care sunt mai predispuşi la reacţii adverse. Tratamentul trebuie reevaluat la intervale regulate. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent conţine acid acetilsalicilic 75, 100 mg,.

Celelalte componente sunt: nucleu: celuloză microcristalină tip 102, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic; film: copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), dispersie 30%, polisorbat 80, laurilsulfat de sodiu, trietilcitrat, talc. 

Prezentare Aspifox 75 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Teva:

30 comprimate gastrorezistente.



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review