Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical -  - EGIS
Egis
W56574

Betadine conţine iod povidonă care este o substanţă dezinfectantă, utilizată pentru dezinfecţia igienică sau preoperatorie a mâinilorşi dezinfecţia preoperatorie a pielii (medicament cu acțiune împotriva bacteriilor, fungilor, selectiv virușilor și protozoarelor). 

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Betadine conţine iod povidonă care este o substanţă dezinfectantă, utilizată pentru dezinfecţia igienică sau preoperatorie a mâinilorşi dezinfecţia preoperatorie a pielii (medicament cu acțiune împotriva bacteriilor, fungilor, selectiv virușilor și protozoarelor). 

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Betadine:
- dacă sunteţi alergic la iod povidonă, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizați Betadine adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
În timpul sarcinii și alăptării iod povidona trebuie utilizată numai dacă este strict indicată și pe o perioadă minimă de timp.
În timpul sarcinii și alăptării nu trebuie administrate cantități mari de iod povidonă deoarece iodul trece prin placentă și în laptele matern și astfel poate determina creșterea sensibilității fătului sau nou- născutului la iod. Mai mult, concentrația de iod este mai mareîn laptele matern comparativ cu concentrația din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecător (activitate redusă a glandei tiroide) la făt sau nou născut. Poate fi necesar un control al funcției glandei tiroide a copilului. Trebuie neapărat evitată o posibilă ingestie orală a soluției de către sugar. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Betadine nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicamentexact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutaţi cu mediculdumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Betadine este utilizat întotdeauna în formă concentrată, nediluat.
Dezinfecţia preoperatorie a mâinilor: spălațimâinile şi antebraţele sub jet de apă caldă.
Aplicați 5 ml Betadine pe palmă cu ajutorul dozatorului şi întindeți uniform pe mâini şi antebraţe.

Dacă este necesar, utilizațio cantitate suplimentară de apă caldă pentru a se forma o spumă subţire şi continuați frecarea pentru 2,5 minute. Puteți utiliza şi o perie, mai ales pentru curăţarea unghiilor.
Apoi clătiți mâinile şi antebraţele uşor sub jet de apă caldă de la robinet. Repetațiaceastă procedură încă odată, apoi clătiți mâinile şi antebraţele cu apă distilată şiuscați cu prosoape sterilizate.

Dezinfecţia igienică a mâinilor: spălați mâinile şi antebraţele sub jet de apă caldă de la robinet, apoi aplicați 5 ml Betadine pe palmă şi întindeți uniform pe ambele mâini şi antebraţe. Dacă este necesar, utilizați o cantitate suplimentară de apă pentru a se forma o spumă subţire şi continuațifrecarea uşor pentru 1 minut. După aceea, clătiți ușor mâinile şi antebraţele sub jet de apă caldă de la robinet.

Dezinfecţia preoperatorie a pielii:
Spălați suprafaţa pielii cu apă. Aplicați Betadine (1 ml pentru aproximativ 20 cm²) şi frecați suprafaţa până la formarea unei spume de culoare galben-aurie (dacă este necesar adăugați o cantitate suplimentară de apă). Apoi clătițicu apă.

Betadine se utilizează numai pentru uz extern.
Soluţia nu trebuie amestecată cu apă fierbinte.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acestmedicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este iod povidona. Un ml soluţie conţine iod povidonă 75mg corespunzător la iod activ 7,5 mg.
- Celelalte componente sunt: ester de nonilfenoxipoli (oxietilen) etanol, dietanolamida acidului superlauric, lanolină etoxilată, hipromeloză 4000, hidroxid de sodiu (soluţie 10%), apă purificată. 

Prezentare:
1000 ml



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:34
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review