Betadine 10% unguent, 20 g, Egis

P00159
Betadine 10% unguent, 20 g, Egis - ANTISEPTICE - EGIS
Egis
Indicații: Soluția de Betadine: dezinfecția pielii și mucoaselor înainte de injecții, puncții, biopsii, transfuzii, perfuzii; dezinfecția preoperatorie a pielii și mucoaselor; tratamentul plăgilor [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Betadine 10% unguent, 20 g, Egis

Indicații:

Soluția de Betadine: dezinfecția pielii și mucoaselor înainte de injecții, puncții, biopsii, transfuzii, perfuzii; dezinfecția preoperatorie a pielii și mucoaselor; tratamentul plăgilor aseptice; tratamentul infecțiilor cutanate bacteriene și fungice; dezinfecția preoperatorie corporală totală sau parțială (băi dezinfectante).

Unguentul de Betadine: tratamentul arsurilor, al rănilor septice și aseptice, al ulcerelor trofice, escarelor și altor infecții cutanate și dermatoze suprainfectate. Soluția de Betadine este un antiseptic cu spectru larg antimicrobian (bactericid, fungicid, virucid, protozoicid), recomandat pentru dezinfecția pielii și mucoaselor. Preparatul conține iodul activ ca agent antimicrobian. Săpunul chirurgical este recomandat atât în asepsia preoperatorie a mâinilor, cât și pentru igiena curentă a personalului medical. Unguentul de Betadine este un preparat cu larg spectru antimicrobian.

Compoziție:

Soluția conține 100 mg PVP-iodine/ml (corespunzător a 10 mg de iod activ pe ml); săpunul chirurgical conține 7,5 mg PVP-iodine/ml; unguentul conține 100 mg PVP-iodine/mg.

Contraindicații:

Sensibilitatea la iod; patologia tiroidiană, dermatită herpetiformă, înainte de tratamente cu iod radioactiv; insuficiență renală gravă; tratamentul copiilor prematuri și al nou născuților, gravidelor după a treia lună de sarcină și în timpul lactației (eventual numai după o evaluare medicală individuală și sub control continuu).

Dozaj și posologie:

Soluția poate fi folosită ca atare, nediluată, sau în diluție 1/10 în funcție de aplicație; (în forma nediluată când se urmărește o asepsie perfectă, cu o expunere de 1-2 minute). Pentru tratamentul rănilor, arsurilor, infecțiilor cutanate și ale mucoaselor, în diluție 1/10; pentru băile preoperatorii în diluție 1/100 (expunere uniformă timp de cel puțin 2 minute, apoi spălare cu apă caldă).

Diluțiile de Betadine se prepară imediat înainte de folosire și nu se stochează ca atare; Betadine poate fi îndepărtată cu apă caldă, sau, petele textile cu tiosulfat de sodiu. Săpunul se folosește numai în formă nediluată; pentru practica medicală curentă 5 ml sunt suficienți, cu o expunere de cel puțin 1 minut; mâinile se clătesc apoi abundent cu apă caldă; preoperator se folosesc 10 ml timp de 2,5 minute; operația se repetă după spălarea abundentă a mâinilor cu apă sterilă (deci în total 20 ml Betadine timp de 5 minute).

Unguentul:

se aplică pe tegumente curate și uscate ori de câte ori se consideră necesar.

Precauții:

Culoarea brună a Betadinei îi indică eficacitatea; diminuarea sau dispariția culorii indică scăderea activității antimicrobiene; Betadina se descompune sub influența luminii sau la temperaturi mai mari de 40 de grade; efectul antimicrobian se exercită la un pH între 2 și 7; nu se folosește împreună cu preparate topice enzimatice sau pe bază de mercur; complexul PVP-iodină al Betadinei este incompatibil cu agenții reducători, sărurile alcaline și acizii.

În cazul săpunului, datorită anumitor cazuri de sensibilitate, se recomandă testarea produsului înainte; Betadine nu se folosește împreună cu alți antiseptici; contactul cu ochii trebuie evitat. În patologiile tiroidiene, în special la bătrâni, unguentul nu se folosește decât sub strict control medical; aceleași precauțiunii trebuie luate în cazul nou născuților, copiilor mici, gravidelor și în perioada alăptării.

Interacțiuni medicamentoase:

Este contraindicată folosirea concomitentă a dezinfectantelor pe bază de mercur.



Data ultimei actualizari: 2023-01-04 15:37:17
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review