Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia

Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia -  - TERAPIA
TERAPIA
I4506

Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia  conţine ca substanţă activă diclofenacul, care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.  Indicaț

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia

Diclofenac gel 5%, 45 g, Terapia  conţine ca substanţă activă diclofenacul, care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local. 

Indicații:

Este utilizat în tratamentul local simptomatic la adulţi:

- pentru reducerea durerii şi inflamaţiei musculare sau osteoarticulare de origine reumatică;

- în cazul edemelor postoperatorii şi posttraumatice (de exemplu entorse);

- dureri și inflamații musculare sau osteoarticulare de natură traumatică (traumatisme uşoare ale tendoanelor, muşchilor, ligamentelor etc.).

Compoziție:

Substanţa activă este diclofenacul sodic. Un gram gel conţine diclofenac sodic 50 mg. - Celelalte componente sunt: hidroxietilceluloză, propilenglicol, alcool etilic 96%, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), apă purificată.

Mod de administrare:

Utilizaţi întotdeauna Diclofenac Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Diclofenac Terapia este destinat administrării pe piele.

La adulţi Diclofenac Terapia se administrează de 2 - 3 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrată la fiecare aplicare variază în funcţie de suprafaţa zonei afectate fiind de aproximativ 2 - 4 g gel (o cantitate care variază de la mărimea unei cireşe la cea a unei nuci) pentru o suprafaţă de aproximativ 400-800 cm².

Pentru a realiza absorbţia gelului efectuaţi un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi/sau inflamate.

După fiecare aplicare, spălaţi-vă atent mâinile (cu excepţia cazului când gelul este utilizat pentru artroza localizată la nivelul degetelor). Diclofenac Terapia gel poate fi aplicat în asociere cu iontoforeza.

Gelul se aplică la polul negativ (catod), pentru a favoriza penetrarea sa la nivelul pielii.

Cu excepţia unor cazuri strict recomandate, în cazul traumatismelor de ţesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar în cazul durerilor din artrite, pe o perioadă mai mare de 28 zile.

Dacă după 5 zile de tratament nu observaţi ameliorarea manifestărilor sau acestea se agravează, trebuie să vă prezentaţi la medic care va reevalua tratamentul.

Utilizarea la copii şi adolescenţi Diclofenac Terapia nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea administrării la acest grup de vârstă.

La adolescenți cu vârsta de 14 ani şi peste, în cazul în care simptomele se agravează, pacientul/părinţii adolescentului este/sunt sfătuiţi să consulte medicul.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Diclofenac Terapia:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale Diclofenac Terapia;

- dacă aveţi leziuni cutanate, cum sunt: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi;

- dacă aţi avut crize de astm bronşic, urticarie sau rinită alergică la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

- dacă sunteţi în ultimele 4 luni de sarcină. - la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani.

Sarcina și alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În primele 5 luni de sarcină puteţi să utilizaţi Diclofenac Terapia numai la recomandarea medicului, dacă este absolut necesar.

Începând din luna a 6-a, nu trebuie să utilizaţi Diclofenac Terapia.

Se recomandă evitarea utilizării la femeile care alăptează.

Forma de prezentare:

Diclofenac Terapia se prezintă sub formă de gel omogen, transparent, neaerat, de culoare slab gălbuie şi miros slab de alcool. Medicamentul este disponibil în cutii cu un tub din Al a 45 g gel.



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review