Clafen crema 1%, 40 g, Antibiotice

Clafen crema 1%, 40 g, Antibiotice -  - ANTIBIOTICE
Antibiotice
P24060

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei,musculare sau osteoarticulare de origine reumatica,in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse),musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Clafen crema 1%, 40 g, Antibiotice

Clafen contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

  • Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:
  • Musculare sau osteoarticulare de origine reumatica.
  • In cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse).
  • Musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Mod de utilizare:

  • Clafen este destinat administrarii pe piele.
  • Adulti:Clafen se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g crema
  • Dupa fiecare aplicare, spalati atent mainile.
  • Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, crema nu trebuie utilizata mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 28 zile.
  • Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul.
  • Copii si adolescenti:Clafen nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.
  • In cazul administrarii Clafen, este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat crema trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de crema, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g crema contin 1000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra, sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.
  • Daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
  • Clafen se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Reactii adverse:

  • Frecvente: eruptii trecatoare pe piele, eczema, roseata, dermatita (inclusiv dermatita de contact); Rare: dermatita buloasa, manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata;
  • Foarte rare: eruptii trecatoare pe piele insotite de basici cu puroi, reactii alergice pe piele, crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene, umflare a fetei,limbii, laringelui, reactii de tip anafilactic, reactii de fotosensibilitate.
  • Alte reactii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive si renale) pot sa apara in caz de absorbtie crescuta a diclofenacului sodic prin piele, in urmatoarele situatii: cantitate mare de crema aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta a unor leziuni pe piele, durata lunga a tratamentului si utilizare de pansamente ocluzive.
  • Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Prezentare:
40 g



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:33:41
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review