Cosmo Pharm Ulei Esential Portocala Dulce, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Portocala Dulce, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489125

Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin presare la rece, metodă tradițională de a izola compușii benefici din coaja fructului plantei Citrus sinensis.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Descriere Cosmo Pharm Ulei Esential Portocala Dulce, 10 ml

In mod surprinzator, originea exacta a Portocalei-dulci (Citrus sinensis) nu a fost stabilita cu precizie. Majoritatea botanistilor considera ca aceasta este originara din sud vestul Chinei, fiind un hibrid natural al Citrus maxima (Pomelo) si Citrus reticulata (Mandarin).

In literatura chineza portocala este mentionata înca din anul 2400 î.Hr. iar în jurul anului 800 d.Hr. negustorii arabi o introdusesera deja în Africa de Est si Orientul Mijlociu prin rutele comerciale. Astazi, acest fruct este cultivat pe scara larga în toate zonele cu o clima prielnica: SUA, Brazilia, China, Jamaica, Portugalia etc.

Uleiul esential de portocala-dulce are o aroma bogata, fresh, care improspateaza aerul atunci când este difuzat. Uleiul esential de Portocala-dulce provine din coaja fructului, fiind extras atent prin presare la rece, metoda traditionala de a izola compusi benefici aflati din abundenta în coaja fructului.

Exista numeroase utilizari pentru uleiul esential de Portocaladulce inca din antichitate. A fost utilizat ca agent antiviral, antimicrobian si de protectie a pielii. In ultimii ani specialistii au realizat numeroase studii bazate pe compusii uleiurilor esentiale pentru a gasi noi solutii pentru tratarea diverselor infectii cu stafilococi, streptococi si fungi. Studiile in vitro au demonstrat beneficiile uleiului esential de Portocala-dulce asupra inhibarii dezvoltarii fungilor/ ciupercilor.

Uleiul esential de portocala dulce este benefic inclusiv în combaterea stresului, fiind un tonic natural excelent. Terapeutii utilizeaza uleiul esential de Portocala-dulce în consilierea pacientilor anxiosi, cu rezultate impresionante.

Ulei de Portocala dulce beneficii (administrare internă):

 

  • Antiinflamator;
  • Antibacterian;
  • Antiviral;
  • Antiseptic;
  • Antiinfectios;
  • Antioxidant;
  • Imunomodulator;
  • Tonic digestiv.

Uleiul de Portocala Dulce Este Indicat In:

  • infectii;
  • inflamattii;
  • imunitate scazuta;
  • iritatii ale pieli;
  • afectiuni cardiovasculare;
  • afectiuni digestive;
  • anxietate;
  • stres;
  • cure de slabire.

Poate fi combinat cu: ulei esential de: Tamaie, Lavanda, Lamaie, Grapefruit, Rozmarin.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampi de aromaterapie. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături).

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
    A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Ulei esential integral 100% natural pur de Portocala-dulce (Citrus Sinensis). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.