Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Piperata, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Piperata, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489123

MENTHA PIPERITA – 10 ML ULEI ESENTIAL INTEGRAL PUR DE MENTĂ PENTRU UZ INTERN

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din partile aeriene ale plantei Mentha piperita.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.99

Descriere Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Piperata, 10 ml

Cel mai versatil ulei dintre toate uleiurile esențiale.

Menta, una dintre cele mai vechi ierburi medicinale, este un remediu antic recunoscut încă din 1.000 î.Hr în medicina tradițională chineză, japoneză și un eficient panaceu egiptean. Menta își are originea în Africa de Nord și în Marea Mediterană, unde a fost adesea întrebuințată și ca formă de monedă. În Papirusul Ebers, scriere medicală egipteană antică datând din 1550 î.Hr., menta este descrisă ca având efect calmant pentru durerile de stomac.

Mentha piperita este o plantă erbacee hibridă, obținută prin încrucișarea dintre Mentha spicata și menta de apă (Mentha aquatica), fiind cea mai importantă plantă aromatică comercială din lume și cea mai cultivată pentru obținerea uleiului esențial distilat la abur.

Încă din 1721, planta a fost preluată sub numele de Mentha piperitis sapore în farmacopeea orașului Londra. În aceeași perioadă, a fost introdusă în Europa Centrală de către medici unde, alături de mușețel, a devenit planta medicinală cea mai des folosită.

Astăzi, frunzele de mentă sunt folosite în întreaga lume, în special în țările din vest și Orientul Mijlociu, sub formă de infuzii, tincturi, ceaiuri, extracte și uleiuri esențiale.

Florile și frunzele plantei proaspete sunt recoltate manual în momentul stadiului maxim de înflorire. Materialul vegetal este distilat natural cu abur, cea mai eficientă metodă folosită pentru extragerea compușilor volatili și izolarea esenței plantei. Aburul vaporizează compușii volatili, care în cele din urmă, trec printr-un proces de condensare și colectare, păstrând astfel principiile active benefice care conferă uleiului proprietățile sale medicinale renumite.

Datorită conținutului ridicat de mentonă, mentol, flavonoide, taninuri, polifenoli, triterpene, tocoferoli, carotenoizi, minerale, izomentonă și a diferiților izomeri ai mentolului, uleiul esențial de Mentha piperita are cea mai variată aplicare dintre toate uleiurile esențiale.

Proprietățile sale farmacologice includ efecte anestezice, antimicrobiene, antifungice, antihelmintice și antioxidante. Menta ajută la îmbunătățirea digestiei, la împrospătarea respirației și la îmbunătățirea concentrării. În plus, uleiul esential de Mentha piperita calmează alergiile, durerile de cap și eliberează căile respiratorii înfundate.

Uleiul de mentă este ideal pentru uz local, aplicat pe piele, pentru a trata probleme precum dureri de cap, dureri musculare și articulare. Totodată, uleiul esențial de mentă este folosit pentru a calma inflamația, iritația și mâncărimea pielii și a scalpului. Grăbește vindecarea rănilor și este, de asemenea, prezentat ca un remediu natural pentru calmarea mușcăturilor de insecte și ameliorarea pruritului, o infecție comună a pielii care duce la erupții cutanate, urticarie și mâncărime.

În aromoterapie, uleiul de mentă este folosit pentru tratarea tusei și răcelilor, reducerea durerii, îmbunătățirea funcției mentale și reducerea stresului.

ULEI ESENTIAL DE MENTA BENEFICII (ADMINISTRARE INTERNA):

  • Antispastic
  • Anestezic
  • Antimicrobian
  • Antifungic
  • Antihelmintic
  • Antioxidant
  • Antiinflamator
  • Expectorant
  • Astringent
  • Vasoconstrictor

INDICAT IN

  • indigestii
  • infectii
  • raceli
  • gripe
  • iritatii
  • inflamatii
  • dureri
  • arsuri
  • intepaturi
  • mancarimi
  • alergii
  • stres

Poate fi combinat cu: ulei esential de: tamaie, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, lavanda.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

3-4 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
    A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsul contine ulei esential integral, 100% natural, pur de menta. Obtinut prin distilare cu aburi din partile aeriene ale plantei Mentha piperita.

Ulei esențial integral, 100% natural, pur de Menta (Mentha piperita). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.

3333333333333



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.