Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Dulce, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Dulce, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489122

MENTHA VIRIDIS- 10 ML ULEI ESENTIAL INTEGRAL PUR DE SPEARMINT / MENTĂ-DULCE PENTRU UZ INTERN.

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL
Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din din florile si bobocii infloriti ai plantei.

100% PUR
Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Descriere Cosmo Pharm Ulei Esential Menta Dulce, 10 ml

Primele consemnari despre beneficiile mentei provin din Egipt, cand in jurul anului 1550 I.H. in Papirusul Ebers este descrisa menta ca un excelent digestiv, dar si un tratament sigur pentru reducerea flatulentei.

Calitatile aromatizante ale mentei dateaza inca din secolul I.d.Hr, cand poetul roman OVIDIU aducea un omagiu mentei in opera Metamorfoze pentru incredibila sa mireasma, aceasta fiind oferita zeilor odata cu darurile pamantenilor. In China aceasta planta era utilizata in timpul Dinastiei Ming pentru tratarea afectiunilor digestive, a durerilor de cap, migrenelor, pentru atenuarea durerilor musculare, dar si pentru parfumarea vesmintelor ori a incaperilor.

Menta s-a raspandit rapid in toate tarile Europei, dar si pe celelalte continente. In momentul de fata, menta dulce/ spearmint se cultiva in intreaga lume, dar cele mai importante culturi se afla in SUA, China, India si Brazilia.

Uleiul esential de Menta-dulce / Spearmint are numeroase intrebuintari. Pe langa mirosul sau placut, menta-dulce actioneaza benefic in afectiunile digestive. Uleiul esential MENTHA VIRIDIS/ SPERAMINT contine proprietati antimicrobiene si antioxidante.

In urma numeroaselor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a constatat faptul ca mentolul (ingredientul principal extras din menta) blocheaza canalele de calciu, ceea ce duce la relaxarea muschilor netezi din intestine, din acest motiv uleiul de menta se recomanda in sindromul intestinului iritabil.

Diluat, uleiul esential de menta poate fi utilizat ca apa de gura pentru combaterea aftelor.

Uleiul esential de menta dulce/ spearmint amelioreaza migrenele datorita proprietatilor sale vasodilatatoare, astfel 4 picaturi din acest ulei esential diluat in ulei de masline poate reduce considerabil disconfortul provocat de acestea.

Uleiul esential de Menta-dulce/ Spearmint poate fi difuzat in aer sau inhalat pentru ameliorarea stresului. Aplicat diluat local pe piele, va respinge tantarii, puricii, moliile si capusele.

Efecte și Beneficii

ULEI ESENTIAL DE MENTA DULCE BENEFICII (ADMINISTRARE INTERNA):

  • Carminativ(reducegazeleintestinale)
  • Anti-diareic
  • Antisepticdigestiv
  • Calmantgastro-intestinal
  • Antispastic
  • Anti-emetic(anti-vomitiv)
  • Antimicrobian
  • Analgezic
  • Decongestionant
  • Reconfortant

Aplicat extern: relaxant muscular și psihic.

INDICAT IN

  • afectiuni digestive
  • diaree
  • flatulenta
  • dureri musculare
  • inflamatii
  • stres
  • anxietate

Poate fi combinat cu: ulei esential de: tamaie, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, lavanda.

ADMINISTRARE

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

3-4 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de lingurita de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurător pentru:

  • a obtine o dozare controlată
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsul contine ulei esential integral, 100% natural, pur de Menta dulce. Obtinut prin distilare cu aburi din partile aeriene ale plantei Mentha Viridis.

Ulei esential integral, 100% natural, pur de Menta- dulce (Mentha Viridis/ Spearmint) 10 ml

Nu conține alergeni. Zero calorii.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.