Cosmo Pharm Ulei Esential Lamaie, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Lamaie, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489120

CITRUS LIMON – 10 ml ulei esential de LAMAIE pentru uz intern, pur, presat la rece.
100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL
Extras atent prin presare la rece, metodă tradițională de a izola compușii benefici din coaja fructului.

100% PUR
Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Descriere Cosmo Pharm Ulei Esential Lamaie, 10 ml

Primele citrice au aparut pe Pamant in urma cu 8 milioane de ani, iar dovezile arheologice atesta ca lamaile sunt cultivate de peste 4.000 de ani. În Israel fructul acrisor era folosit ca parte a ritualurilor evreiesti, fiind cunoscut drept „fructul sanatatii”.

 

Uleiul esential de lamaie a fost adesea folosit in diferite tipuri de vindecare spirituala, deoarece se credea ca uleiul esential de lamaie curata corpul de impuritati si ajuta la cresterea fluxului de energie pozitiva in corp.

Denumirea de „lamaie” a aparut intre 1350-1400, de la cuvantul „ nimbo”, un cuvant antic de origine indiana, ulterior adaptat la denumirea de „limon” de catre poporul persan si de catre comerciantii Arabi.

Lamaia (Citrus limon) este o specie de copaci tropicali originara din Asia, nord-estul Indiei (Assam), nordul Myanmarului si China. Lamaia a fost introdusa in sudul Italiei in jurul anului 200 I.Hr. si cultivata in Egipt si Iran inca din anii 700 I. Hr. Pana in anul 200 d.Hr., maurii au raspandit lamaia in bazinul Mediteranean, pana in nordul Italiei, unde a devenit populara in randul elitei romane.

Sicilia a inceput presarea manuala la rece a uleiului esential, o practica care a continuat timp de secole. Pe masura ce timpul a trecut si utilizarea pe scara larga a uleiului a crescut, acesta a devenit un element valoros in medicina aromatica, vindecatorii antici recunoscand rapid proprietatile curative ale lamailor in tratarea bolilor infectioase si in reducerea febrei.

In China antica, uleiul de lamaie a fost folosit pentru a trata bronsita, parazitii, sangerarea gingiilor, malaria si problemele gastro-intestinale (diareea, dizenteria si digestia lenta). În Europa, Asia si Orientul Mijlociu, proprietatile antiseptice si antibacteriene ajutau la tratarea ranilor si la prevenirea infectarii taieturilor.

Presarea la rece este cea mai populara metoda folosita pentru extragerea si izolarea uleiului esential de lamaie din coaja fructului. Concentratia ridicata a compusilor din uleiul esential de lamaie precum Limonen, α-Pinene, Camphene, β-Pinene, Sabinene, Myrcene, α-Terpinene, Linalool, β-bisabolen, trans-α-Bergamoten, Nerol si Neral, au efecte benefice dintre cele mai diverse asupra intregului organism.

Lamaile contin aproape dublul cantitatii de vitamina C necesara dietei noastre zilnice si nutrienti precum vitamina B, calciu, fier, potasiu si zinc. Uleiul esential de lamaie este considerat un simbol al longevitatii, al purificarii, al iubirii si al prieteniei. Uleiul esential de lamaie poate fi diluat si aplicat local pe piele, precum si difuzat in aer si inhalat, fiind un bactericid natural puternic.

Atunci cand este consumat regulat, imbunatateste starea de spirit, creste imunitatea si ajuta la apararea organismului de infectii, reduce riscul de accident vascular cerebral, stimuleaza drenajul limfatic si tonifica sistemul circulator. Cunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante asupra ficatului, uleiul esential de lamaie ajuta si la imbunatatirea digestiei prin cresterea secretiilor pancreatice.

Este utilizat local pentru a trata problemele pielii, cum ar fi capilare sparte, vene varicoase si vanatai. Uleiul esential de lamaie este cunoscut pentru proprietatile sale de curatare si este utilizat pe scara larga in solutiile de ingrijire a pielii si pentru neutralizarea eficienta a mirosurilor casei.

Atunci cand este difuzat, aroma sa proaspata si savuroasa lupta impotriva epuizarii, ajuta in depresie, curata pielea, ucide virusurile si bacteriile daunatoare si reduce inflamatia.

BENEFICIILE Uleiului esential de lamaie (administrare interna):

  • Antibacterian
  • Antifungic
  • Antiseptic
  • Antiinfectios
  • Antioxidant
  • Imunostimulator
  • Anti-inflamator
  • Antidepresiv
  • Antiemetic
  • Digestiv

INDICAT IN

  • infectii
  • inflamatii
  • imunitate scazuta
  • iritatii ale pielii
  • afectiuni cardiovasculare
  • afectiuni digestive
  • anxietate
  • combaterea stresului

Poate fi combinat cu ulei esential de: eucalipt, tamaie, lavanda, menta , rozmarin, cimbru.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

3-4 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca intr-o linguriţa de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale: 

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsul contine ulei esential integral, 100% natural, pur de Lamaie. Obtinut prin presare la rece din coaja fructului plantei Citrus limon.

Ulei esential integral 100% natural pur de Lamaie (Citrus limon). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2024-04-17 11:09:40
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.