Primele citrice au aparut pe Pamant in urma cu 8 milioane de ani, iar dovezile arheologice atesta ca lamaile sunt cultivate de peste 4.000 de ani. În Israel fructul acrisor era folosit ca parte a ritualurilor evreiesti, fiind cunoscut drept „fructul sanatatii”.
Uleiul esential de lamaie a fost adesea folosit in diferite tipuri de vindecare spirituala, deoarece se credea ca uleiul esential de lamaie curata corpul de impuritati si ajuta la cresterea fluxului de energie pozitiva in corp.
Denumirea de „lamaie” a aparut intre 1350-1400, de la cuvantul „ nimbo”, un cuvant antic de origine indiana, ulterior adaptat la denumirea de „limon” de catre poporul persan si de catre comerciantii Arabi.
Lamaia (Citrus limon) este o specie de copaci tropicali originara din Asia, nord-estul Indiei (Assam), nordul Myanmarului si China. Lamaia a fost introdusa in sudul Italiei in jurul anului 200 I.Hr. si cultivata in Egipt si Iran inca din anii 700 I. Hr. Pana in anul 200 d.Hr., maurii au raspandit lamaia in bazinul Mediteranean, pana in nordul Italiei, unde a devenit populara in randul elitei romane.
Sicilia a inceput presarea manuala la rece a uleiului esential, o practica care a continuat timp de secole. Pe masura ce timpul a trecut si utilizarea pe scara larga a uleiului a crescut, acesta a devenit un element valoros in medicina aromatica, vindecatorii antici recunoscand rapid proprietatile curative ale lamailor in tratarea bolilor infectioase si in reducerea febrei.
In China antica, uleiul de lamaie a fost folosit pentru a trata bronsita, parazitii, sangerarea gingiilor, malaria si problemele gastro-intestinale (diareea, dizenteria si digestia lenta). În Europa, Asia si Orientul Mijlociu, proprietatile antiseptice si antibacteriene ajutau la tratarea ranilor si la prevenirea infectarii taieturilor.
Presarea la rece este cea mai populara metoda folosita pentru extragerea si izolarea uleiului esential de lamaie din coaja fructului. Concentratia ridicata a compusilor din uleiul esential de lamaie precum Limonen, α-Pinene, Camphene, β-Pinene, Sabinene, Myrcene, α-Terpinene, Linalool, β-bisabolen, trans-α-Bergamoten, Nerol si Neral, au efecte benefice dintre cele mai diverse asupra intregului organism.
Lamaile contin aproape dublul cantitatii de vitamina C necesara dietei noastre zilnice si nutrienti precum vitamina B, calciu, fier, potasiu si zinc. Uleiul esential de lamaie este considerat un simbol al longevitatii, al purificarii, al iubirii si al prieteniei. Uleiul esential de lamaie poate fi diluat si aplicat local pe piele, precum si difuzat in aer si inhalat, fiind un bactericid natural puternic.
Atunci cand este consumat regulat, imbunatateste starea de spirit, creste imunitatea si ajuta la apararea organismului de infectii, reduce riscul de accident vascular cerebral, stimuleaza drenajul limfatic si tonifica sistemul circulator. Cunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante asupra ficatului, uleiul esential de lamaie ajuta si la imbunatatirea digestiei prin cresterea secretiilor pancreatice.
Este utilizat local pentru a trata problemele pielii, cum ar fi capilare sparte, vene varicoase si vanatai. Uleiul esential de lamaie este cunoscut pentru proprietatile sale de curatare si este utilizat pe scara larga in solutiile de ingrijire a pielii si pentru neutralizarea eficienta a mirosurilor casei.
Atunci cand este difuzat, aroma sa proaspata si savuroasa lupta impotriva epuizarii, ajuta in depresie, curata pielea, ucide virusurile si bacteriile daunatoare si reduce inflamatia.
Review-uri (0)