Cosmo Pharm Ulei Esential Grapefruit, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Grapefruit, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489119

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin presare la rece, metodă tradițională de a izola compușii benefici din coaja fructului.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Descriere Cosmo Pharm Ulei Esential Grapefruit, 10 ml

Grapefruitul (Citrus paradisi) a fost descoperit pentru prima data in Jamaica, in jurul anilor 1600, inainte de a se raspandi in America si in zonele calduroase favorabile cultivării citricelor.

Grapefruit-ul este o combinație aromata intre pomelo și portocale, de aceea i se mai spune „fructul paradisului.”
Citricele cultivate în zonele subtropicale au urmat mai tarziu drumul catre Occident prin rutele comerciale ale negustorilor musulmani, ajungand în secolul al X-lea in Sicilia și Peninsula Iberică.

Astazi, acest copac vesnic verde este cultivat in Statele Unite, Africa de Sud, Brazilia și Israel. Uleiul esențial de grapefruit are o aroma bogata, fresh, care improspateaza aerul atunci cand este difuzat.

Tocmai aceasta aroma proaspata a fructului de Grapefruit il face unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale. Gustul si mirosul placut specific citricelor il face popular printre cei care il folosesc in produse naturale de curatat si in lotiuni de infrumusetare, sapunuri, lumanari parfumate sau cosmetice facute în casa.

Pulpa grapefruit-ului are numeroase beneficii, dar uleiul esențial de Grapefruit provine din coaja fructului, fiind extras atent prin presare la rece, metoda tradiționala de a izola compusii benefici aflati din abundenta în coaja fructului.

Uleiul esential de Grapefruit este bogat în nutrienti, vitamine (cu peste 1400 UI de vitamina A, bogat in alfa si beta-caroten, licopen, vitamina C), folati, flavonoide, carotenoide, cumarine, terpene și limonoide, acizi grași omega-3 și omega-6, acid glutamic și aspartic, arginina, prolina și fenilalanina.

Exista numeroase utilizari pentru uleiurile esentiale de Grapefruit, in special ca remediu naturist. A fost utilizat ca agent antiviral, antimicrobian si de protectie al pielii. Grapefruitul este recunoscut pentru ca ajuta la scaderea in greutate.

Uleiul esential a fost folosit de secole pentru a ajuta la combaterea inflamatiei, a poftei de zahar si chiar a simptomelor mahmurelii. Este, de asemenea, considerat un agent natural de combatere a stresului, antiinflamator și anticancerigen, dar si un aliment antioxidant.

Beneficiile uleiului de eucalipt (administrare internă):

  • Antibacterian
  • Antiseptic
  • Antiinfectios
  • Antioxidant
  • Imunitate
  • Anti-inflamator
  • Digestiv

INDICAT IN

  • infectii
  • inflamatii
  • imunitate scazuta
  • iritații ale pielii
  • afectiuni cardiovasculare
  • afectiuni digestive
  • anxietate
  • stres
  • cure de slabire

Poate fi combinat cu ulei esential de: eucalipt, tamaie, lavanda, lamaie, menta, cimbru, rozmarin.

CONDIȚII DE PASTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

3-4 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de lingurita de ulei alimentar).
Se utilizează timp de 7-14 zile. Se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale: 

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate și temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsul conţine: ULEI ESENTIAL INTEGRAL 100% NATURAL PUR de Grapefruit. Obtinut prin presare la rece din coaja fructului plantei Citrus paradisi.

Ulei esential integral 100% natural pur de Grapefruit (Citrus Paradisi). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.