Cosmo Pharm Ulei Esential Cuisoare, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Cuisoare, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489115

CLOVE/EUGENIA CARIOPHYLLUS – 10 ml ulei esential integral pur de cuisoare pentru uz intern.

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metoda tradiționala de a izola compusii benefici din bobocii florali ai plantei Eugenia Cariophyllus.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

[...]

Descriere: Cosmo Pharm Ulei Esential Cuisoare, 10 ml

Desi in zilele noastre cuisoarele reprezinta o mirodenie savuroasa utilizata in delicatesele culinare de pe intreg mapamondul, in antichitate, mirodeniile isi aveau originea pe doar cateva insule din arhipelagul indonezian.

Odata cu trecerea secolelor, acestea au ajuns sa aiba un impact inestimabil printre nobilii europei de vest, reprezentand un simbol al aristrocratiei si al abundentei.

Prima mentiune despre cuisoare se gaseste fn literatura chineza, in jurul secolului al Ill-lea Hr, atunci cand condimentul numit hi-sho-hiang (,limba pasarii’) era folosit de catre ofiterii curtii care, inainte de a se prezenta in fata suveranului lor, aveau obligatia sa mestece cuisoare.

Cuisoarele au fost folosite mai mult in medicamente decat in prepararea alimentelor. Erau apreciate pentru capacitatile sale de a trata o gama larga de afectiuni, de la probleme intestinale, diaree si varsaturi, pana la dureri dentare si abcese.

In medicina traditionala ayurvedica erau consumate datorita capacitatii lor uimitoare de a trata raceala, astmul, indigestia, varsaturile, durerile dentare, laringita, tensiunea arteriala scazuta si impotenta.

In Europa Evului Mediu, datorita comertului anevoios, conditionat de distante greu accesibile, mirodeniile erau intr-atat de costisitoare incat devenisera un bun de lux pe care doar cei din inalta societate si le permiteau.

Pe masura ce secolele XI si XII au progresat, popularitatea condimentelor asiatice a crescut, stimulata de cei care s-au intors din Cruciade fermecati de bucataria bogata a Constantinopolului.

Insusi Cristofor Columb a parasit Lumea Veche in cautarea Insulelor Mirodeniilor, sursa aromatului condiment, cand a dat peste Indiile de Vest, iar Ferdinand Magellan s-a fntors din expeditiile sale cu tone de cuisoare, acoperindu-si astfel intru-totul costurile voiajului.

In zilele noastre, arborele de cuisoare vesnic verde este raspandit in climatele tropicale din intreaga lume, unde este cultivat nu doar pentru aroma mugurilor florali, ci si pentru beneficiile pe care acestia le au asupra sanatatii.

Recoltarea cuisoarelor se realizeaza cu o grija deosebita si cu rabdare, atunci cand mugurii florilor sunt maturi, dar nu au avut timp sa se deschida inca.

Dupa cules, recoltatorii separa mugurii de tulpina si ii lasa sa se usuce timp de cateva zile la soare, dupa care sunt supusi procesului de distilare la abur, intr-un mediu controlat.

Miraculosii mugurii produc pana la 20% ulei volatil, a carui fitoelement principal este eugenolul, responsabil pentru mirosul si aroma caracteristica, dar si bioflavonoizi si vitamine.

Ulei de Cuisoare beneficii (administrare internă):

  • Antibacterian
  • Antiinflamator
  • Antioxidant
  • Digestiv
  • Antiemetic
  • Antidiareic
  • Termogen

Uleiul de Cuisoare Este Indicat In:

  • Inflamatii;
  • Tulburari digestive;
  • Diaree;
  • Stare de voma;
  • Raceli;
  • Viroze;
  • Alergii;
  • Infectii dentare.

Poate fi combinat cu: ulei esential de: Frankincense/Boswellia sacra, Boswellia serrata, menta, rozmarin, lamaie, grapefruit si portocala dulce.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampi de aromaterapie. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături).

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
    A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Ulei esential integral 100% natural pur de Cuisoare (Eugenia Cariophyllus). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review