Cosmo Pharm Ulei Esential Arbore de Ceai, 10 ml

Cosmo Pharm Ulei Esential Arbore de Ceai, 10 ml -  - COSMO PHARM
Cosmo Pharm
P548489128

Ulei esențial concentrat, de înaltă calitate, nediluat, din sursă organică vegetală proaspătă.

100% NATURAL
Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din frunzele plantei.

100% PUR
Esența plantei se extrage controlat, în forma ei pură, activă și nealterată, fără solvenți, aditivi, conservanți sau arome artificiale.

Sanatate din cap pana în picioare.

[...]

Descriere: Cosmo Pharm Ulei Esential Arbore de Ceai, 10 ml

Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele Melaleuca alternifolia, un copac mic cu frunze înguste ca niste ace, originar din New South Wales Australia. Zona numita si Bundjalung, se traduce prin „teren vindecator” fiind singura regiune in care arborele de ceai creste in mediul sau natural.

Desi Melaleuca alternifolia este cunoscut ca arborele de ceai (Tea Tree), nu trebuie confundat cu planta ale carei frunze sunt folosite pentru a prepara clasicele ceaiuri aromatice. Numele sau a fost inventat de catre exploratorul britanic James Cook (1768 -1779), cand acesta a observat ca indigenii foloseau frunzele arborelui endemic pentru a obtine un ceai medicinal cu un miros placut de nucsoara.

Uleiul de arbore de ceai este folosit de secole ca antiseptic de catre aborigenii din Australia. Acestia zdrobesc frunzele de arbore de ceai pentru a extrage uleiul, apoi îl inhalează pentru a trata tusea și raceala, sau il aplica direct pe piele pentru vindecarea infectiilor, ranilor si cicatricilor. Capacitatea antibacteriana si „protectoare” a copacului era atat de venerata de catre indigeni, incat lacurile pe langă care cresteau copacii erau considerate locuri sacre folosite doar de catre femeile triburilor pentru ritualuri religioase si ceremoniile de naștere.

Productia uleiului esențial de arbore de ceai a inceput în anii 1920, cand calitatile vindecatoare ale plantei au fost recunoscute de catre imigranții sositi în regiune.

Beneficiile uleiului de Tea Tree au fost demonstrate stiintific pentru prima data de catre Arthur Penfold în 1922. Studiile sale au determinat ca uleiul natural este de pana la 13 ori mai puternic decat orice alt preparat sintetic folosit pentru uciderea bacteriilor și ciupercilor.

Uleiul esențial de arbore de ceai contine o serie de compusi, inclusiv terpinen-4-ol, despre care s-a demonstrat ca marește activitatea celulelor albe din sange și ajuta la combaterea invadatorilor straini ai organismului: paraziti, bacterii, virusuri, paduchi și stafilococi.

Aceste proprietati de combatere a germenilor fac din uleiul de arbore de ceai un remediu natural apreciat pentru tratarea afectiunilor bacteriene și fungice ale pielii, prevenirea infectiilor și grabirea vindecarii ranilor.

Proprietatile sale antimicrobiene, antibacteriene cu spectru larg si antiinflamatorii il fac un remediu natural puternic pentru ameliorarea problemelor dermatologice, din cap pana in picioare: aplicarea topica a uleiului esential de arbore de ceai combate problemele scalpului (iritatii, matreata, alopecie) și vindeca infectiile fungice la nivelul picioarelor, imbunatatind aspectul unghiilor.

ULEI ESENTIAL DE ARBORE-DE-CEAI / TEA TREE BENEFICII:

  • Antibacterian
  • Antifungic
  • Antiseptic
  • Antiinfectios
  • Antioxidant
  • Imunostimulator
  • Anti-inflamator

INDICAT IN:

  • ciuperca unghiilor;
  • Tinea pedis (picior de atlet);
  • acnee;
  • pete pigmentare;
  • raceli;nas infundat;
  • infectii ale cailor respiratorii, pulmonare;
  • muscaturi de insecte;
  • infectii cu ciuperci, virusuri, paduchi, stafilococul auriu.
    Poate fi combinat cu ulei esential de: menta, grapefruit, lavanda, lamaie, oregano, cimbru.

ADMINISTRARE

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

A se folosi intern doar la recomandarea medicului, diluat in miere sau ulei alimentar.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lămpi de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

A nu se dilua cu apă.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
Pentru utilizare topica, a nu se folosi cu peroxid de benzoil, retinoizi, acid salicilic, acid glicolic, acid lactic, vitamina C.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe
  • A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

Nu contine: coloranti artificiali, conservanti, arome artificiale, zahar, sodiu, gluten/grau, crustacee/peste, oua, alune/nuci, soia.

COMPOZITIE

Produsul contine: ULEI ESENTIAL INTEGRAL 100% NATURAL PUR de Arbore-de-ceai / Tea Tree. Obţinut prin distilare cu abur din frunzele plantei Melaleuca alternifolia.

Ulei esential integral, 100% natural, pur de Arbore-de-ceai Tea Tree (Melaleuca alternifolia). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:54
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review