Calciu D3, 20 comprimate masticabile, Nycomed

P20374
Calciu D3, 20 comprimate masticabile, Nycomed - UZ-GENERAL - NYCOMED
NYCOMED
Indicatii: Comprimatele masticabile cu gust placut de portocale, reprezinta o forma prietenoasa. Calciu D3 Nycomed asigura necesarul zilnic de calciu si vitamina D3 intr-un mod placut si simplu. Nu [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Calciu D3, 20 comprimate masticabile, Nycomed

Indicatii:

Comprimatele masticabile cu gust placut de portocale, reprezinta o forma prietenoasa.

Calciu D3 Nycomed asigura necesarul zilnic de calciu si vitamina D3 intr-un mod placut si simplu.

Nu necesita apa si nu provoaca disconfortul inghitirii de comprimate. Raportul concentratiilor componentelor este optim si permite ajustarea corespunzatoare a dozelor in functie de necesitatile individuale. Calciu + D3 este indicat la tratamentul deficientelor combinate de calciu si vitamina D sau ca adjuvant in tratamentul osteoporozei la pacientii cu deficiente combinate de calciu si vitamina D sau la cei cu risc crescut de deficienta.

Compozitie:

Calciu D3 Nycomed nu contine lactoza si poate fi administrat pacientilor cu intoleranta la lactoza. Contine carbonat de calciu, acesta fiind sarea de calciu ce asigura cea mai buna absorbtie a calciului in organism.

Un comprimat masticabil contine calciu 500 mg sub forma de carbonat de calciu 1250 mg, colecalciferol (vitamina D3) 5 μg (200 UI) sub forma de colecalciferol concentrat (pulbere) 2 mg si excipienti: sorbitol, isomalt, polividona, stearat de magneziu, aspartam, ulei de portocale (tip 52595A), ulei de portocale (tip Vital), mono- si digliceride ale acizilor grasi.

Mod de administrare:

Doza de vitamina D3 (200 - 400 UI) ar trebui luata in considerare cand se recomanda si alte medicamente care contin vitamina D. Dozele suplimentare de calciu sau de vitamina D ar trebui supravegheate atent. In astfel de cazuri este necesar sa fie monitorizata frecvent calcemia si calciuria.

In cazul tratamentului concomitent cu bifosfonati sau fluorura de sodiu, se recomanda administrarea de Calciu D3 masticabil dupa cel putin doua ore de la administrarea acestora. Calciu D3 masticabil se administreaza cu cel putin 3 ore dupa administrarea orala de tetracicline, ca urmare a posibilei afectari a absorbtiei tetraciclinelor. In cazul unei insuficiente renale usoare–moderate se recomanda monitorizarea calcemiei si calciuriei.

La pacientii cu insuficienta renala se recomanda ajustarea dozelor in functie de clearance - ul creatininei. La copii, Calciu D3 masticabil se va utiliza numai la recomandarea medicului. Calciu D3 masticabil poate fi administrat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 1500 mg calciu si 600 UI vitamina D3 (3 comprimate masticabile). Calciu D3 masticabil nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Adulti:

Doza recomandata este de un comprimat masticabil (500 mg calciu si 200 UI vitamina D3) de 1 – 2 ori pe zi, in functie de gradul deficientei sau schema terapeutica a osteoporozei. In cazurile in care necesarul zilnic de vitamina D este mai mare de 400 UI (doua comprimate masticabile) trebuie avuta in vedere utilizarea altor produse medicamentoase.



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:51
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review