Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se + D3, 20 comprimate, Fiterman

Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se + D3, 20 comprimate, Fiterman -  - FITERMAN
Fiterman
Gama Ostart
P459820462
Proprietăți: Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se +D3 comprimate filmate este o combinație echilibrată de minerale, oligoelemente și vitamina D3. Aportul acestora este esențial în menținerea [...]

Descriere: Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se + D3, 20 comprimate, Fiterman

Proprietăți:

Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se +D3 comprimate filmate este o combinație echilibrată de minerale, oligoelemente și vitamina D3. Aportul acestora este esențial în menținerea stării generale de bine a organismului, în perioada de creștere la copii și adolescenți, precum și pentru susținerea capacității de efort și a refacerii organismului în perioadele de convalescență.

Sistemul osos are nevoie cu predilecție de calciu și de vitamina D3, dar pentru utilizarea calciului, magneziul este indispensabil, căci cele două minerale sunt într-un echilibru permanent. Funcționarea sistemului muscular și nervos este la rândul ei dependentă de echilibrul dintre calciu și magneziu.

Magneziu contribuie la reducerea oboselii și a extenuării, normalizează metabolismul energetic și contribuie la menținerea echilibrului electrolitic. Funcționarea sistemului imunitar depinde de aportul optim de zinc, seleniu și vitamina D3. Mai mult decât atât, aportul de zinc și seleniu îmbunătățește aspectul pielii, unghiilor și al părului și contribuie la susținerea fertilității.

- menține sănătatea sistemului osos, muscular și nervos

- reduce oboseala și extenuarea - susține imunitatea

Compoziție:

Carbonat de calciu, hidroxid de magneziu, gluconat de zinc, copolimer polivinilpirolidona-vinil acetat, carboximetilceluloză de sodiu reticulată, agent de încărcare (celuloză microcristalină), L-selenometionina, agent antiaglomerant (acid stearic), colecalciferol și agent de filmare [alcool polivinilic, polietilenglicol, silicat de aluminiu și potasiu, talc, colorant (dioxid de titan)] 1 comprimat filmat conține: - Calciu 400 mg (50% DZR/VNR*) - Magneziu 150 mg (40% DZR/VNR*) - Zinc 5 mg (50% DZR/VNR*) - Seleniu 25µg (45,45% DZR/VNR*) - Vitamina D3 5 µg (200UI) (100% DZR/VNR*) *Valoarea Nutrițională de Referință conform Reg. UE 1169/2011

Indicații:

Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se +D3 comprimate filmate se recomandă în:

1. situații în care organismul necesită un aport crescut de minerale: - copii în perioada de creștere - activitate fizică și psihică intensă - în preconcepție, sarcină și alăptare - perioade de convalescență

2. situații în care există pierderi de minerale: -pierderi de lichide și electroliți (ex: perioadele de caniculă) -în perioada de pre- și postmenopauza și la persoanele vârstnice

Mod de administrare:

Copii 5 – 12 ani: 1 comprimat pe zi Se recomandă ruperea comprimatului pe linia mediană pentru a putea fi înghițit mai ușor de copii sau de persoanele cu dificultați la înghițire.

Copii peste 12 ani și adulți: 1 comprimat de 2 ori pe zi

Recomandări:

În cazul administrării concomitente, calciul poate reduce absorbția unor medicamente cum ar fi preparate pe bază de fluor, fier și fosfați, levotiroxină, bifosfonați, antibiotice precum tetracicline și fluorochinolone (ciprofloxacină). Aceste medicamente se administrează cu cel puțin patru ore înainte sau după administrarea produselor care conțin calciu. În doze mari, calciul poate crește efectul digoxinei și riscul de aritmii cardiace și poate reduce eficacitatea blocantelor de calciu (cum ar fi verapamilul), motiv pentru care în cazul persoanelor aflate sub tratament cu aceste medicamente, administrarea preparatelor de calciu se face cu precauție, cu monitorizarea concentrațiilor serice ale calciului.

- A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici. - A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. - A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. - Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Prezentare:

20 comprimate



Data ultimei actualizari: 2023-11-23 13:03:45
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review