Dacia Plant Tinctura de Anghinare, 50ml

Dacia Plant Tinctura de Anghinare, 50ml -  - DACIA PLANT
Dacia Plant
W56126
Proprietăți: Este o soluție hidroalcoolică obținută prin preparare la rece din frunzele plantei Cynara scolymus, aceasta fiind utilizată în medicina tradițională în afecțiuni hepatobiliare. Contribuie [...]

Descriere: Dacia Plant Tinctura de Anghinare, 50ml

Proprietăți:
Este o soluție hidroalcoolică obținută prin preparare la rece din frunzele plantei Cynara scolymus, aceasta fiind utilizată în medicina tradițională în afecțiuni hepatobiliare.
Contribuie la:
- susținerea secretei și eliminarea bilei;
- detoxifierea ficatului;
- menținerea concentrațiilor de colesterol și a trigliceridelor din sânge, în limite normale;
- creșterea poftei de mâncare;
- accelerarea tranzitului intestinal încetinit.
Ingrediente:
Extract 1:3,75 în soluție hidroalcoolică (alcool etilic/apa - 35/65 în raport de masă) din frunze de anghinare (Cynara scolymus).
Acțiuni:
Coleretică, colagoga, hepatoprotectoare, regeneranță a celulelor hepatice, hipocolesterolemiantă, hipolipemiantă, hipotrigliceridemiantă, diuretică, vasodilatatoare, cardioprotectoare, bacteriostatică (față de Salmonella, Staphylococcus și Proteus), antialergică (prin inhibarea complementului seric), laxativă, tonică amară, tonica digestivă, împiedică dezvoltarea plăcilor aterosclerotice, favorizează eliminarea renală a acidului uric, amplifică capacitatea de detoxifiere a ficatului, stimulează pofta de mâncare.
Indicații:
Se utilizează ca adjuvant în: insuficiența hepatică și renală, colecistite acute și cronice, diskinezie biliară, angiocolite (infecții bacteriene ale căilor biliare), enterite, infecții intestinale, hipercoleșterolemie, hiperlipidemie, obezitate, ateroscleroză, gută, hipertensiune arterială, angina pectorală, anorexie, alergii pe fond hepatic, constipație, astenie, surmenaj, intoxicații.
Mod de administrare:
Intern:
- Copii între 3 şi 12 ani: câte 2 picături de tinctură per kg corp, diluate în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi.
- Copii şi tineri între 12 şi 18 ani: câte 1-2 linguriţe de tinctură diluate în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi.
- Adulţi: câte o lingură de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi.
Produsul se administrează cu 30 de minute înaintea mesei.
Contraindicații:
Datorită conținutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice și metabolice, steatoză hepatică și ciroză hepatică.
Litiază biliară, obstrucție biliară, sarcina, alăptare, alergie la anghinare, tratamente care nu permit consumul de alcool.
Precauții:
Se administrează cu prudență la persoanele cu gastrița hiperacidă și ulcer gastric și duodenal (datorită conținutului în alcool, poate crește aciditatea gastrică).
Prezentare:
50 ml


Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:51
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review