Postinor-1, 1500 micrograme, 1 comprimat orodispersabil, Gedeon Richter

Postinor-1, 1500 micrograme, 1 comprimat orodispersabil, Gedeon Richter - FERTILITATE - GEDEON RICHTER
P548487804

Postinor-1 este un contraceptiv de urgenţă care poate fi utilizat în primele 72 de ore (3 zile) de la un contact sexual neprotejat sau dacă metoda dumneavoastră contraceptivă obişnuită a eşuat.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Postinor-1, 1500 micrograme, 1 comprimat orodispersabil, Gedeon Richter

Indicatii:
Postinor-1 este un contraceptiv de urgenţă care poate fi utilizat în primele 72 de ore (3 zile) de la un contact sexual neprotejat sau dacă metoda dumneavoastră contraceptivă obişnuită a eşuat.

Este utilizat în următoarele situații:
- Nu a fost utilizată nicio metodă contraceptivă în timpul contactului sexual.
- Metoda contraceptivă a fost utilizată incorect, de exemplu dacă un prezervativ a fost perforat, a alunecat sau a fost folosit necorespunzător, dacă ovulul sau diafragma vaginală și-a schimbat poziția, s-a spart, a fost rupt sau scos prea devreme, în cazul unei întreruperi eșuate din timpul coitului întrerupt (de exemplu, sperma a fost ejaculată în vagin sau pe organele genitale externe).

Postinor-1 conține levonorgestrel, o substanţă activă de sinteză cu activitate asemănătoare hormonilor.
Previne aproximativ 84% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat. Nu va preveni sarcina de fiecare dată şi este mai eficient dacă îl luaţi cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat. Este mai bine să îl luaţi în primele 12 ore decât să amânaţi până în ziua a treia.

Se consideră că Postinor-1 acționează astfel:
- vă împiedică ovarele să elibereze un ovul;
- împiedică spermatozoizii să fertilizeze orice ovul pe care este posibil să îl fi eliberat deja.

Postinor-1 poate preveni sarcina numai dacă îl luaţi în primele 72 de ore după un contact sexual neprotejat. Nu are efect dacă sunteţi deja gravidă. Dacă aveţi un alt contact sexual neprotejat după ce luaţi Postinor-1 (de asemenea, dacă acesta are loc în timpul aceluiași ciclu menstrual), comprimatul nu își va exercita efectul contraceptiv și există, din nou, risc de a rămâne gravidă.

Contraindicatii:
Nu luați Postinor-1:
- dacă sunteţi alergică la levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luați Postinor-1, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Nu trebuie să utilizaţi acest medicament dacă sunteţi deja gravidă. Dacă rămâneţi gravidă chiar şi după ce aţi luat acest medicament, este important să mergeţi la medic. Nu există nicio dovadă că Postinor-1 va dăuna copilului care se dezvoltă în uterul dumneavoastră dacă folosiți Postinor-1 conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vrea să verifice dacă sarcina nu este ectopică (în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului). Această atenţionare este deosebit de importantă dacă prezentaţi durere abdominală severă după ce ați luat Postinor-1 sau dacă ați mai avut în trecut o sarcină ectopică, intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau boală inflamatorie pelvină.

Alăptarea:
Este posibil să apară în lapte cantităţi foarte mici din substanţa activă a acestui medicament. Se crede că aceasta nu dăunează copilului, dar dacă vă îngrijoraţi puteţi lua comprimatul imediat după o alăptare şi să evitaţi alăptarea pentru cel puţin 8 ore după administrarea comprimatului. Procedând în acest mod, vă luaţi comprimatul cu mult timp înaintea următoarei alăptări şi reduceţi cantitatea de substanţă activă pe care o poate prelua copilul dumneavoastră din laptele matern.

Fertilitatea:
Postinor-1 creşte posibilitatea tulburărilor de ciclu menstrual care pot grăbi sau întârzia uneori ziua ovulaţiei, având ca rezultat modificarea datei fertilităţii. Cu toate că nu există date privind fertilitatea pe termen lung, este de așteptat ca fertilitatea să revină rapid după tratamentul cu Postinor-1 și, prin urmare, cât mai curând posibil după utilizarea Postinor-1 trebuie continuată sau inițiată contracepția cu utilizare regulată. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Este puţin probabil ca Postinor-1 să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje dacă vă simţiţi obosită sau ameţită. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigură.

Luaţi comprimatul cât mai curând posibil, de preferat în primele 12 ore, dar nu mai târziu de 72 ore (3 zile) după ce aţi avut contact sexual neprotejat. Nu amânaţi administrarea comprimatului. Cu cât mai devreme luați comprimatul după contactul sexual neprotejat, cu atât acesta acționează mai bine.
Comprimatul vă ajută să nu rămâneți gravidă numai dacă îl luați în intervalul de 72 ore după contactul sexual neprotejat.

Postinor-1 poate fi luat în orice moment al ciclului menstrual, presupunând că nu sunteţi gravidă deja sau credeţi că aţi putea fi gravidă. Scoateți comprimatul din blister prin apăsare cu mâinile uscate. Comprimatul orodispersabil trebuie așezat pe limbă, unde se va dizolva și va putea fi înghițit cu saliva. Nu mestecaţi comprimatul.
Dacă utilizați unul dintre medicamentele care pot împiedica acțiunea Postinor-1 (vezi mai sus secțiunea „Postinor-1 împreună cu alte medicamente”) sau dacă ați utilizat în ultimele 4 săptămâni unul dintre aceste medicamente, este posibil ca acțiunea Postinor-1 să fie mai puțin eficace în cazul dumneavoastră. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie un alt tip
de contracepție de urgență (non-hormonală), adică un dispozitiv intrauterin cu Cupru (DIU-Cu).
Dacă aceasta nu este o opțiune în cazul dumneavoastră sau dacă nu vă puteți prezenta la medic imediat, puteți lua o doză dublă de Postinor-1 (adică 2 comprimate administrate odată).
Dacă utilizaţi deja o metodă contraceptivă cu utilizare regulată, cum este comprimatul contraceptiv, puteţi continua să îl luaţi la ora obişnuită.

Dacă, după ce ați luat Postinor-1, aveți un alt contact sexual neprotejat (de asemenea, dacă acesta are loc în timpul aceluiaşi ciclu menstrual), comprimatul nu îşi va exercita efectul contraceptiv şi există din nou riscul de sarcină.

Dacă vă îngrijorați în privința oricăror aspecte legate de administrarea contracepției de urgență, se
recomandă să vă adresați unui profesionist din domeniul sănătății.

Dacă vărsaţi în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi un alt comprimat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului
dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este levonorgestrelul. Fiecare comprimat orodispersabil conţine levonorgestrel 1500 micrograme.
- Celelalte componente sunt: Manitol (E421), Amidon de porumb pregelatinizat, Hidroxipropilceluloză de joasă substituție, Crospovidonă tip B, Stearilfumarat de sodiu, Opadry orange 03A230010 (Hipromeloză 2910, Dioxid de titan (E 171), Galben amurg FCF lac de aluminiu (E 110), Oxid de fer galben (E 172), Indigo carmin lac de aluminiu (E 132)), Dioxid de siliciu coloidal anhidru, Aspartam (E 951), Aromă de portocale (maltodextrină de porumb, componente pentru aromă, alfa-tocoferol (E
307)).

Prezentare:
1 comprimat orodispersabil



Data ultimei actualizari: 2023-08-30 10:50:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review