Acc 200, 20 capsule, Sandoz

Acc 200, 20 capsule, Sandoz -  - SANDOZ
Sandoz
I10063
Substanță activă: Acetilcisteina. Indicații: Afecțiuni ale căilor respiratorii. În pneumologie: - Forme acute și cronice ale afecțiunilor respiratorii, în mod deosebit în bronșitele acute șii cronice, [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Acc 200, 20 capsule, Sandoz

Substanță activă:

Acetilcisteina.

Indicații:

Afecțiuni ale căilor respiratorii.

În pneumologie:

- Forme acute și cronice ale afecțiunilor respiratorii, în mod deosebit în bronșitele acute șii cronice, bronsiectazii (lărgirea ramurilor bronhiale), bronșita astmatiformă, bronsiolită (inflamația căilor bronșice mici), mucoviscidoza (afecțiune metabolică genetică). În ORL: Laringite, sinuzite acute și cronice, otită medie cu supurații.

Compoziție:

O capsulă conține 200 mg acetilcisteină, manitol, acid stearic, colorant E 171.

Mod de administrare:

Dacă nu există altă indicație se recomandă următoarea administrare a acetilcisteinei de 200 mg:

Adulți și tineri peste 14 ani: de trei ori pe zi câte o capsulă de ACC 200.

Copii între 6-14 ani: de două ori pe zi câte o capsulă de ACC 200.

Copii între 2-5 ani: o dată pe zi o capsulă de ACC 200, mai ales seara.

La pacienți cu mucoviscidoză, cu predispoziție pentru bronșite și cu greutate peste 30 kg se poate mări doza până la 800 mg.

Modul și durata tratamentului:

Capsulele se administrează ca atare cu lichide după mese. Durata tratamentului se va stabili individual. În bronșitele cronice și mucoviscidoza se va face un tratament de lungă durată pentru a realiza o profilaxie a infecțiilor.

Atenție Efectul secretolitic al acetilcisteinei se potențează cu lichide. 

Contraindicații:

ACC 200 nu se utilizează la copii sub 2 ani din cauza conținutului ridicat de acetilcisteină.

ACC 200 să nu fie utilizat în cazuri de hipersensibilitate față de acetilcisteină.

Sarcină și alăptare:

Întrucât nu există experiențe de utilizare în timpul sarcinii și în timpul alăptării, se recomandă a nu fi utilizat în aceste perioade. Reacții adverse: Medicamentele pot avea pe lângă acțiunile principale dorite și efecte nedorite, așa-numitele efecte adverse.

Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporară a acetilcisteinei, dar care nu trebuie să apară la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos: Rareori pot apărea inflamații ale mucoasei bucale (stomatite), cefalee și zgomote în urechi (tinitus). În rapoarte izolate se semnalează după administrarea de acetilcisteină reacții alergice ca de ex.; mâncărime, urțicarii, exanteme, sufocare (spasm bronșic), tahicardie și scăderea tensiunii.

Cazurile izolate de spasm bronșic se referă în special la pacienți cu sistem bronșic hiperactiv la astm bronșic, acele numite "hiper-responder" (hipersensibilitate față de diferiți agenți). În afară de acestea s-au semnalat cazuri de sângerări în legătură cu administrarea de acetilcisteină în special în cadrul reacțiilor de hipersensibilitate.

De asemenea s-a semnalat o diminuare a agregării plachetare în prezența acetilcisteinei, cu toate că nu se poate demonstra clinic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Acțiunea unor medicamente poate fi influențată prin utilizarea concomitentă a altora. De aceea întrebați medicul dvs. în cazul în care folosiți permanent alte medicamente sau le-ați folosit de curând, sau dacă doriți să le folosiți concomitent cu acest preparat. Medicul dvs. vă poate spune dacă în aceste condiții pot apărea efecte secundare sau trebuie luate anumite măsuri ca de ex.: dacă este necesară stabilirea unei alte doze în administrarea pentru acest medicament.

Următoarele interacțiuni între preparatul prezentat și altele trebuie luate în considerare: La utilizarea concomitentă a acetilcisteinei cu antitusive se poate ajunge la o oprire a secreției datorită unui reflex de tuse redus, încât indicația pentru această combinație este deosebit de prudență.

Administrarea de clorhidrat de tetraciclină (nu numai doxicilina) trebuie făcută separat sau cel puțin la distanță de două ore de la administrare.

Efectul vasodilatator și de influență asupra agregării plachetare la administrare concomitentă cu nitroglicerină a fost de asemenea semnalat, dar neelucidat clinic.

Prezentare: 20 capsule



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:29
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review