Prosinus, 20 comprimate, Fiterman

Prosinus, 20 comprimate, Fiterman - TUSE-GRIPA - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICATIE-PE-AFECTIUNI/RACEALA-SI-GRIPA/TUSE-GRIPA - FITERMAN
Fiterman
P459820459

Paracetamolul este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate mică până la moderată și în stări febrile. Pseudoefedrina prezintă eficacitate ca decongestionant nazal.

Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere Prosinus, 20 comprimate, Fiterman

Indicatii:
Paracetamolul este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate mică până la moderată și în stări febrile. Pseudoefedrina prezintă eficacitate ca decongestionant nazal.
Prosinus comprimate filmate este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate ușoară-moderată (de exemplu cefalee, dureri în gât, dureri sinusale), al stărilor febrile, congestiei mucoasei nazale și hipersecreției nazale.

Compoziție:
Fiecare comprimat filmat conține paracetamol 500 mg și clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg. Celelalte componente sunt: nucleu-celuloză microcristalină PH 102, polivinilpirolidona K 30, amidonglicolat de sodiu tip A, talc, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ștearat de magneziu; film-Opadry II white 85F18422, alcool polivinilic parțial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol/PEG 3350, talc.

Mod de administrare:
Adulți (inclusiv vârstnici) și adolescenți peste 12 ani: doza recomandată este de 2 comprimate filmate Prosinus® de maxim 3 ori pe zi, la nevoie, pentru ameliorarea simptomelor. Intervalul minim între administrări este de 4 ore. Nu se vor administra mai mult de 3 doze în 24 de ore.

Contraindicații:
Nu utilizaţi Prosinus:
- dacă sunteţi alergic la paracetamol și pseudoefedrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.  

Precautii:
Înainte să utilizaţi Prosinus, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea figravidă sau intenţionaţisă rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Datele provenite din utilizarea paracetamolului la femeile gravide sunt limitate.
Studiile la om şi la animale nu au identificat niciun risc asupra sarcinii sau dezvoltării embriofetale.
Studiile epidemiologice din timpul sarcinii nu au arătat apariţia efectelor teratogene şi fetotoxice datorate paracetamolului în dozele recomandate.
Ca măsură de precauţie, este de preferat să se evite utilizarea paracetamolului în timpul sarcinii.
Oricum, ca şi pentru alte medicamente, se recomandă prudenţă în administrarea paracetamolului în primul trimestru de sarcină.
Alăptarea:
La om, paracetamolul se excretă în lapte, dar la doze terapeutice nu este de aşteptat apariţia de efecte la nou-născuţi/sugari alăptaţi.
Fertilitatea:
Studiile de toxicitate nonclinică au evidenţiat efecte toxice asupra funcţiei de reproducere. 
 
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Prezentare:
20 comprimateData ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.