Ibusinus raceala si gripa, 20 comprimate

Ibusinus raceala si gripa, 20 comprimate -  - SOLACIUM PHARMA SRL
W57212

Ibusinus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Ibusinus raceala si gripa, 20 comprimate

Compozitie:

Fiecare comprimat filmat contine 200 mg ibuprofen, 30 mg clorhidrat de pseudoefedrina si excipienti: lactoza super tab spray-dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, Opadry II Blue.

Grupa farmacoterapeutica:

Decongestive nazale de uz sistemic, simpatomimetice, pseudoefedrina in combinatii, codul ATC: R01BA52.

Indicatii terapeutice:

Ibusinus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri. Prin cele doua substante active—ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina, determina decongestionarea naso-sinusala si ameliorarea simptomatologiei din cadrul sinuzitelorsi afectiunilor respiratorii.

Se recomanda in tratamentul sinuzitelor, rinosinuzitelor, afectiunilor respiratorii si in tratamentul simptomatic al gripei.

Contraindicatii:

- pacienti cu hipersensibilitate la substantele active (ibuprofen, pseudoefedrina) sau la oricare dintre excipienti;

- pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta (rinita, crize de astm bronsic, urticarie, polipi nazali si edem angioneurotic) la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);

- pacienti aflati in tratament cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau timp de 14 zile dupa oprirea tratamentului cu IMAO. Ibuprofen nu va fi administrat pacientilor cu urmatoarele afectiuni prezente sau in antecedente:

- ulcer gastric sau duodenal in evolutie;

- tulburari inflamatorii gastro-intestinale;

- lupus eritematos diseminat sau alte colagenoze;

- hemoragii gastro-intestinale; - hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active;

- boli hematologice; - insuficienta hepatica severa;

- insuficienta renala severa;

- insuficienta cardiaca decompensata.

Ibuprofenul nu trebuie administrat inainte sau dupa operatiile pe inima. De asemenea, ibusinus nu se administreaza ta pacientii cu: - tahiaritmii; - hipertensiune arteriala severa; - feocromocitom; - diabet zaharat; - glaucom cu unghi inchis; - hipertrofie de prostata; - hipertiroidism. Ibusinus nu va fi administrat la femeile gravide si la cele care alapteaza.

Ibusinus nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 15 ani, ia care sunt necesare alte forme farmaceutice cu concentratii mai mici.

Precautii:


Ibusinus poate precipita aparitia bronhospasmului la pacientii suferind de astm bronsic sau la cei cu antecedente de astrnbronsic sau afectiuni alergice.

Ibuprofenul poate cauza reactii alergice severe in special la persoanele alergice la acid acetilsalicilic, inclusiv iritatii ale pielii, urticarie si nu va fi folosit la pacientii la care alte antiinflamatoare nesteroidiene au produs astfel de reactii, in foarte rare cazuri, in asociere cu tratamentul cu AINS, au fost raportate reactii cutanate severe, unele fatale, inclusiv dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson si necroliza toxica epidermica.

Cel mai mare risc de aparitie a acestor reactii pare sa fie la inceputul tratamentului, aparand in majoritatea cazurilor in prima luna de tratament Administrarea Ibusinus trebuie intrerupta la primul semn de aparitie a eruptiei cutanate tranzitorii cutanate, leziunilor mucoase sau orice alt semn de hipersensibilitate. Ibuprofenul poate cauza sangerari gastrice. in cazul varsaturilor cu sange, a scaunelor cu sange sau negre, administrarea trebuie intrerupta. Studii clinice si date epidemiologice din literatura au demonstrat ca administrarea ibuprofenului, in special in doze marite (2400 mg zilnic) si tratamentul pe termen lung poate fi asociat cu o crestere mica a riscului aparitiei evenimentelor arteriale (cum ar fi infarctul miocardic sau atac cerebral). In cazul aparitiei tulburarilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebuie intrerupta si se recomanda efectuarea unui control oftalmologie. In caz de tahicardie, extrasistole sau greata se intrerupe tratamentul.

Medicamentul nu se recomanda in caz de rinita alergica sau vasomotorie. Sportivii de performanta trebuie avertizati ca pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping. Deoarece contine lactoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Prezentare:

20 comprimate



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review