Daleron C Junior, 10 plicuri, Krka

P06253
Daleron C Junior, 10 plicuri, Krka - RACEALA-GRIPA - KRKA D.D. NOVO MESTO
Ce este Daleron C junior si pentru ce se utilizeaza: Daleron C junior granule contine paracetamol si acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhiba sinteza de prostaglandine din sistemul nervos central, [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Daleron C Junior, 10 plicuri, Krka

Ce este Daleron C junior si pentru ce se utilizeaza:

Daleron C junior granule contine paracetamol si acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhiba sinteza de prostaglandine din sistemul nervos central, astfel scade febra si amelioreaza durerea. Deoarece paracetamolul nu irita mucoasa stomacului, este indicat pacientilor care au probleme gastrice si ulcer gastric sau duodenal. Vitamina C intareste sistemul de aparare al organismului, contribuie la recuperarea mai rapida a organismului si amelioreaza, de asemenea, gustul medicamentului. Medicamentul, administrat sub forma unei bauturi calde, este indicat in special copiilor cu dificultati de inghitire, datorate inflamatiei mucoasei gurii si faringelui. 

Daleron C junior este indicat pentru: 

- scaderea febrei ce acompaniaza infectii diverse, bacteriene si virale;

- ameliorarea durerilor usoare pana la moderate, ascociate cu raceala si gripa;

- ameliorarea durerii acute de origine neinflamatorie (cum sunt durerile de cap, de dinti)

- ameliorarea durerii dupa traumatisme si interventii medicale.

Cum sa luati Daleron C junior :

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 

Doza unica recomandata de paracetamol este de 10 pana la 15 mg pe kg greutate corporala. Un plic (5 g) contine paracetamol 120 mg. 

Copiii cu varsta sub 2 ani pot lua Daleron C junior numai la indicatia medicului. 

Goliti continutul unui plic intr-un pahar, turnati lichid cald (apa sau ceai) peste granule, amestecati bine si dati copilului sa bea bautura calda. 

Doza: 

- copii 2–3 ani: 1 plic cu granule in 0,5 dl de lichid

- copii 4–6 ani: 2 plicuri cu granule in 1 dl lichid

- copii 7–10 ani: 2 pana la 3 plicuri cu granule in 1–1,5 dl lichid

- copii 10–12 ani: 3 pana la 4 plicuri cu granule in 1,5 dl lichid.

Doza poate fi administrata la intervale de cel putin 4 ore, daca este necesar. Nu se recomanda mai mult de 4 doze pe zi. Utilizati Daleron C junior pentru febra si durere, numai la nevoie. 

Daca luati mai mult Daleron C junior decat trebuie: 

Daca ati administrat copilului dumneavoastra o doza mai mare de medicament decat trebuie, contactati imediat medicul sau farmacistul, chiar daca copilul pare sa se simta bine; semnele intoxicatiei pot apare numai dupa cateva zile. Cantitatea de medicament ingerata trebuie eliminata din organism cat se poate de repede. Dozele prea mari de paracetamol pot determina greata, varsaturi si insuficienta hepatica severa, in special la pacientii cu afectiuni preexistente la ficat sau rinichi. Semnele acute de supradoza pot apare in decurs de 24 ore. Semnele de insuficienta hepatica pot apare numai dupa doua, pana la patru zile dupa administrarea unei supradoze.

Daca uitati sa luati Daleron C junior :

Nu luati o doza dubla, pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Daleron C junior 

Puteti intrerupe in siguranta administrarea medicamentului, atunci cind nu mai aveti nevoie de tratament.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. 

Reactii adverse posibile: 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. 

Daca Daleron C junior este administrat in dozele recomandate, reactiile adverse sunt rare si usoare. Frecventa reactiilor adverse in functie de organe sau sisteme de organe: 

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): greata, reactii de hipersensibilitate, in special eruptii trecatoare pe piele, mancarimi, urticarie, oboseala. 

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): diaree, varsaturi, icter, inflamatia pancreasului (pancreatita), cresterea valorii in sange a enzimelor hepatice, modificari ale numarului celulelor din sange (leucopenie si trombocitopenie), reactii alergice severe pe piele. 

Forma de prezentare:

cutie cu 10 plicuri



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review