Acetilcisteina Zentiva 600 mg,10 comprimate efervescente

P548487703
Acetilcisteina  Zentiva 600 mg,10 comprimate efervescente - RACEALA-GRIPA - ZENTIVA
ZENTIVA

Acetilcisteină Zentiva este indicat pentru fluidizarea mucusului și pentru a facilita expectorația în bronșitele induse de răceală, la adulți și adolescenţi cu vârsta peste 14 ani.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Acetilcisteina Zentiva 600 mg,10 comprimate efervescente

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani 1 comprimat o dată pe zi (de preferat seara). Acetilcisteină Zentiva nu trebuie luat mai mult de 5 zile.

Mod de administrare
Se dizolvă comprimatul într-un pahar cu apă. După preparare, soluţia obţinută trebuie consumată în decurs de câteva minute.

Contraindicaţii

Din cauza cantității mari de substanță activă, Acetilcisteină Zentiva nu trebuie utilizat la copii și adolescenți cu vârsta sub 14 ani.

Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

Pacienții cu astm bronșic trebuie monitorizați continuu în timpul tratamentului. În caz de apariție a bronhospasmului, tratamentul cu acetilcisteină trebuie oprit imediat și aplicate măsurile terapeutice corespunzătoare.
Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă la pacienții cu ulcer gastroduodenal sau cu antecedente de ulcer gastroduodenal, în special în cazul administrării concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut în ceea ce privește iritarea mucoasei gastrice.

A fost raportată foarte rar apariția reacțiilor cutanate severe, cum sunt sindromul Stevens-Johnson și sindromul Lyell, ca fiind corelate temporar cu administrarea de acetilcisteină. Ca urmare, dacă modificările cutanate și ale mucoaselor apar pentru prima dată, trebuie solicitat imediat consult medical și administrarea de acetilcisteină trebuie oprită.
Se recomandă precauție la pacienții cu intoleranță la histamină. Tratamentul pe termen lung trebuie evitat la acești pacienți, deoarece Acetilcisteină Zentiva are un efect asupra metabolismului histaminei și poate duce la simptome de intoleranță (de exemplu cefalee, rinoree, prurit).
Este posibilă identificarea unui miros de sulf, care nu indică modificări ale medicamentului, acesta apărând datorită proprietăților specifice ale substanței active.
Administrarea acetilcisteinei, mai ales la începutul tratamentului, poate fluidiza secrețiile bronșice și crește volumul acestora. Dacă pacientul este incapabil să expectoreze eficient trebuie instituite proceduri de drenaj postural și bronhoaspirație, pentru a evita retenția secrețiilor.
Acetilcisteina poate afecta metabolismul histaminei. De aceea, trebuie luate măsuri de precauție atunci când se administrează Acetilcisteină Zentiva la pacienții cu intoleranță la histamină, deoarece pot apărea simptome de hipersensibilitate.

Prezentare:
10 comprimate effervescente



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review