Rhinxyl Ha Copii 0.05% picaturi, 10ml, Terapia

Rhinxyl Ha Copii 0.05% picaturi, 10ml, Terapia -  - TERAPIA
TERAPIA
P459793214

Rhinxyl HA pentru Copii 0.05% spray nazal ce desfunda nasul. Este recomandat copiilor cu varsta intre 2 si 12 ani.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Rhinxyl Ha Copii 0.05% picaturi, 10ml, Terapia

Rhinxyl Ha Copii 0.05% picături

Desfunda nasul

1. Ce este RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție și pentru ce se utilizează RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție aparține unui grup de medicamente pentru tratamentul bolilor nasului, numite simpatomimetice.

Acesta conține clorhidrat de xilometazolină, care ajută la constricția vaselor capilare sanguine din nas, reducând astfel congestia mucoasei nazale.

RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție conține și acid hialuronic (sub formă de hialuronat de sodiu), care protejează și hidratează mucoasa nazală.

RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție se utilizează pentru:

- reducerea congestiei mucoasei nazale cauzate de inflamația mucoasei nazale (rinită) sau de inflamația mucoasei sinusale (sinuzita).

RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta între 2 și 12 ani.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție

Nu utilizați RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție

- în cazul în carecopilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)

- în cazul în carecopilul dumneavoastră are inflamație uscată a mucoasei nazale (rinita sicca)

- în cazul în carecopilul dumneavoastră a suferit o intervenție neurochirurgicală (chirurgie transfenoidală a glandei pituitare sau orice altă intervenție neurochirurgicală care presupune expunerea meningelor)

- în cazul în carecopilul dumneavoastră are presiune crescută în interiorul ochiului, mai ales glaucom cu unghi îngust

- la sugari și copii cu vârsta sub 2 ani.

Utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție pe termen lung poate duce la umflarea cronica a mucoasei nazale și, în cele din urmă, la atrofierea (subțierea) mucoasei nazale.

Pentru a preveni această reacție, perioadă de tratament trebuie menținută cât mai scurtă posibil (vezi pct. 3).

Trebuie să se evite utilizarea pe termen lung și supradozajul.

Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră în ceea ce privește durata tratamentului la copii.

Dacă credeți că copilul dumneavoastră are o infecție bacteriană a nasului și sinusurilor, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră, căci o astfel de infecție trebuie tratată în mod corespunzător.

Sugari și copii cu vârsta sub 2 ani RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție nu trebuie utilizat la sugari și copii cu vârsta sub 2 ani.

3. Cum se utilizează RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doze Copii cu vârsta între 2 și 12 ani: 1 pulverizare de RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție în fiecare nară, până la de 3 ori pe zi.

RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție nu trebuie utilizat pentru mai mult de 5 zile, cu excepția situațiilor în care este prescris altfel de către medic.

Utilizarea poate fi repetată dacă tratamentul a fost întrerupt timp de câteva zile. în cazul răcelii cronice, utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție trebuie să se facă sub supraveghere medicală, pentru a preveni atrofierea (subțierea) mucoasei nazale a copilului.

Nu trebuie să se utilizeze doze mai mari decât dozele recomandate.

Dacă după 3 zile de tratament continuu, copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Utilizarea la sugari și copii cu vârsta sub 2 ani RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție nu trebuie utilizat la sugari și copii cu vârsta sub 2 ani.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

5. Opriți imediat utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție și solicitați asistența medicală în cazul în care copilul dumneavoastră are oricare dintre următoarele simptome (acestea pot fi semnele unei reacții alergice):

- dificultăți la respirație sau la înghițire sau umflare a feței, buzelor, limbii ori gâtului

- mâncărime severă la nivelul pielii, însoțită de erupție roșiatică pe piele.

Prezentare RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal: 10 mlData ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review