Olynth 0.05% spray, 10 ml

Olynth 0.05% spray, 10 ml -  - CILAG GMBH INTERNATIONAL DIVISIN JOHNSON&JOHNSON CONSUMER

Olynth 0.5mg/ml contine xilometazolina, care ajuta la reducerea congestiei mucoasei nazale, reducand inflamatia membranei mucoase (mucoasa nazala), pentru a va ajuta sa respirati mai usor. Medicamentul este utilizat

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Olynth 0.05% spray, 10 ml

Olynth 0.5mg/ml contine xilometazolina, care ajuta la reducerea congestiei mucoasei nazale, reducand inflamatia membranei mucoase (mucoasa nazala), pentru a va ajuta sa respirati mai usor. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al congestiei nazale insotite de secretii nazale, asociate cu raceala sau sinuzita.

Ingrediente:
Substanta activa este clorhidrat de xilometazolina, 0.5 mg per mililitru de solutie. Fiecare pulverizare de Olynth 0,5 mg/ml (=0.070ml) contine 35 mcg (sau 0,035mg) clorhidrat de xilometazolina. Celelalte componente sunt: edetat de sodiu, clorura de sodiu, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, sorbitol (E420), clorura de benzalconiu si apa purificata.
Mod de administrare:
Daca medicul sau farmacistul nu va recomanda altfel, utilizati un puf de Olynth 0.5mg/ml in fiecare nara de pana la 3 ori pe zi,timp de maxim 7 zile.Nu depasiti doza recomandata.
Se scoate capacul protector. Pentru a se asigura eliberarea corecta a dozelor, inainte de prima administrare se pulverizeaza in aer prin apasarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregatita pentru administrare.
Pentru utilizare se apasa pe pompa o singura data, apoi se inspira lent.
In timpul administrarii, flaconul se tine in pozitie verticala, cu pompa orientata in sus. Nu se utilizeaza produsul in pozitie orizontala sau orientat in jos. Dupa utilizare se acopera cu capacul protector.
In caz de rinita cronica, Olynth 0,5% trebuie administrat numai sub supraveghere medicala, datorita riscului de atrofie a mucoasei nazale.
Contraindicatii:
Olynth nu trebuie folosit in caz de: hipersensibilitate la xilometazolina sau la oricare dintre componentii produsului, mai ales la clorura de benzalconiu; aveti tensiune mare in interiorul ochiului, in special daca aveti glaucom cu unghi inchis; aveti rinita cronica (iritatie nazala de lunga durata) cu putine secretii sau fara secretii (rinita sica); sunteti in tratament cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau daca ati utilizat IMAO in ultimele 2 saptamani; urmati tratament cu alte medicamente care va pot creste tensiunea arteriala; aveti inflamatie cauzata de hipersensibilitatea vaselor de sange din nasul dumneavoastra; daca aveti inflamatie asociata cu subtierea membranelor nazale insotita sau nu de secretii; vi s-a efectuat recent o interventie chirurgicala la nivelul creierului prin nas sau gura;
Precautii de utilizare:
Administrarea pe perioade lungi, precum si supradozajul decongestionantelor simpatomimetice pot duce la hiperemia reactiva a mucoasei nazale, cu obstructia cailor respiratorii; se poate ajunge la congestia cronica a mucoasei nazale (rinita medicamentoasa), chiar la atrofia mucoasei nazale. In cazurile usoare se poate intrerupe administrarea intr-o nara, iar dupa ameliorarea simptomatologiei se continua tratamentul prin administrarea produsului in cealalta nara, pentru a mentine, cel putin partial, permeabilitatea narilor.
Sarcina si alaptare:
Xilometazolina nu trebuie utilizata in timpul sarcinii, deoarece nu exista studii adecvate privind efectele asupra fatului. Medicamentul nu trebuie folosit in timpul alaptarii, deoarece nu se stie daca se excreta in laptele matern.
De ce trebuie sa tina seama conducatorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje: in cazul administrarii timp indelungat sau a folosirii unor doze mari de Olynth, nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a produsului, cu efecte cardiovasculare. In asemenea cazuri, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata. In cazul unor evenimente neasteptate, pacientii nu sunt in masura sa reactioneze rapid. Ca urmare, pacientii nu trebuie sa conduca vehicule sau sa foloseasca utilaje. Nu se va lucra decat in conditii de siguranta. Trebuie tinut seama ca alcoolul scade capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Interactiuni:
- in cazul administrarii concomitente de Olynth 0,5% si antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau antidepresive triciclice, se poate produce cresterea tensiunii arteriale.
Forma de prezentare:
spray nazal cu 10 ml solutie


Data ultimei actualizari: 2023-10-04 17:34:37
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review