MARESYL 1MG/ML, spray nazal, 10 ml

MARESYL 1MG/ML, spray nazal, 10 ml - NAS-INFUNDAT - HTTPS://WWW.FARMACIILEDAV.RO/MEDICATIE-PE-AFECTIUNI/RACEALA-SI-GRIPA/NAS-INFUNDAT - DR. REDDYS
Dr. Reddys
P459791128
Ce este Maresyl si pentru ce se utilizeaza: Substanta activa a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoaca constrictia vaselor de sange de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducand in
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.
Se incarca ofertele...

Descriere MARESYL 1MG/ML, spray nazal, 10 ml

Ce este Maresyl si pentru ce se utilizeaza:

Substanta activa a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoaca constrictia vaselor de sange de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducand in acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, si face mai usoara respiratia pe nas. Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale. Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Maresyl:

Inainte de prima utilizare este necesar sa pulverizati de cateva ori (de 4 ori) in aer pentru a obtine uniformizarea dozei. Flaconul trebuie tinut in pozitie verticala. Daca medicamentul nu este utilizat timp de cateva zile, trebuie efectuata cel putin o pulverizare in aer, cu rol de test, pentru a obtine o doza uniforma.


Maresyl 1 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu varsta de cel putin 10 ani si la adulti.
Doza uzuala este de 1-2 pulverizari in fiecare nara, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 7 zile.
Maresyl 1 mg/ml nu este recomandat la copiii cu varsta sub 10 ani. Pacientii cu varsta sub 10 ani trebuie sa utilizeze Maresyl 0,5 mg/ml.

Durata tratamentului:

Durata tratamentului trebuie sa fie cat mai scurta cu putinta. Dupa un tratament pe timp indelungat, umflarea mucoasei (stratul care captuseste nasul la interior) poate reaparea. Doza recomandata nu trebuie depasita.
Daca simptomele bolii dumneavoastra nu s-au imbunatatit
Daca dupa 3 zile de tratament continuu nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Este posibil ca medicul sa va dea alte instructiuni de dozare decat cele din acest prospect. Utilizati intotdeauna Maresyl exact asa cum mentioneaza instructiunile din acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Instructiuni de utilizare:

Suflati-va nasul inainte de a utiliza acest medicament. Scoateti capacul dupa cum se indica in figura 1.
Nota: daca acelasi flacon de medicament este utilizat de mai multe persoane, poate cauza raspandirea infectiei.
Daca utilizati mai mult Maresyl decat trebuie: daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat o doza din acest medicament mai mare decat cea recomandata, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Supradozajul poate cauza deprimarea sistemului nervos central, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, transpiratie si simptome cauzate de stimularea sistemului nervos simpatic (batai rapide si neregulate ale inimii si crestere a tensiunii arteriale).

Daca uitati sa utilizati Maresyl: daca uitati sa administrati o doza din acest medicament, sariti peste doza uitata si continuati cu urmatoarea doza programata. Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Au fost raportate urmatoarele reactii adverse:

Frecvente - pot afecta cel mult 1 din 10 persoane: mancarime sau arsura la nivelul nasului sau gatului, senzatie de uscaciune la nivelul mucoasei din interiorul nasului.

Mai putin frecvente - pot afecta cel mult 1 din 100 persoane: reactii de hipersensibilitate (umflare a pielii si a mucoaselor, eruptie pe piele,
mancarime), umflare importanta a mucoasei din interiorul nasului dupa intreruperea tratamentului, epistaxis (scurgere de sange din nas).

Rare - pot afecta pana la 1 din 1000 persoane: palpitatii (percepere a batailor inimii) si batai rapide ale inimii, greata, tensiune arteriala mare.

Foarte rare - pot afecta cel mult 1 din 10000 persoane: nervozitate, insomnie, oboseala, dureri de cap, batai neregulate ale inimii, in principal la copii si ca urmare a supradozajului: somnolenta, nervozitate, insomnie, halucinatii si convulsii. Au fost inregistrate cazuri de respiratie neregulata la sugari si nou-nascuti.

Forma de prezentare:

flacon cu 10 ml solutieData ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.