Hexoral 0, 2%, spray, 40ml

Hexoral 0, 2%, spray, 40ml -  - CILAG GMBH INTERNATIONAL DIVISIN JOHNSON&JOHNSON CONSUMER
Hexoral Spray conține 0,2% hexetidină și este o soluție completă ce tratează în mod eficient gâtul iritat datorită formulei cu triplă acțiune: - Antifungică - Anestezică - Antibacterială [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Hexoral 0, 2%, spray, 40ml

Hexoral Spray conține 0,2% hexetidină și este o soluție completă ce tratează în mod eficient gâtul iritat datorită formulei cu triplă acțiune: - Antifungică - Anestezică - Antibacterială

Acțiune de durată:

- Calmează durerea până la 10 ore!

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate în tratamentul local al infecţiilor şi inflamaţiilor gurii şi faringelui.

Adjuvant în:

-tratamentul infecţiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice);

-prevenţia şi tratamentul gingivitelor;

-tratamentul inflamaţiilor faringelui şi a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfecţia);

-combaterea mirosului urât al gurii;

-tratamentul pre şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale stomatologice.

Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate în tratamentul local al infecţiilor şi inflamaţiilor gurii şi faringelui.

Compoziție:

Substanța activă este hexetidina. 100 ml aerosol (soluție) pentru administrare bucală și faringiană conțin 200 mg hexetidina și excipienți: zaharina sodică, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, glicerol, macrogol laurii eter, aromă de mentă, apă purificată, azot. Hexoral este ambalat în flacoane presurizate din aluminiu, prevăzute cu vâlva de plastic, conținând 40 ml aerosol (soluție) pentru administrare bucală și faringiană.

Mod de utilizare:

Adulți și copiii peste 6 ani: 1 doza (un puf) de 2 ori pe zi, preferabil dimineața și seara după mese; până la maxim 2 pufuri de 3 ori zilnic.

Durata maximă a tratamentului: 5 zile. A nu se folosi la copii sub 3 ani.

Contraindicații:

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil)lahexetidinăsau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

-la copii cu vârsta sub 3 ani. Indicaţiile terapeutice nu justifică un tratament prelungit, datorită riscului de apariţie a dezechilibrelor florei microbiene bucofaringiene.

Tratamentul trebuie reevaluat de către medic dacă simptomele persistă după 5 zile şi/sau sunt asociate cu febră. A se respecta dozele şi durata tratamentului. Utilizarea altor medicamente: Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Utilizarea simultană sau succesivă a altor antiseptice trebuie evitată datorită posibilităţii apariţiei interacţiunilor (antagonism, inactivare, etc.), în special cu derivaţii anionîci. Hexetidina este inactivată de soluţiile alcaline.

Utilizarea Hexoral cu alimente şi băuturi.

Hexoral se administrează după mese.

Sarcină şi alăptarea:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu există studii clinice controlate la om dar pe baza studiilor la animale şi presupunând teoretic o absorbţie în sânge neglijabilă la om, se consideră puţin probabil că utilizarea Hexoral 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei gravide să prezinte risc pentru făț. Din aceleaşi motive se consideră puţin probabil că utilizarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei care alăptează să prezinte risc pentru sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Hexoral nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Hexoral. La copii cu vârsta până la 3 ani, datorită aromei de mentădin compoziţia Hexoral, pot apare spasm glotic sau bronşic, crize de astm broşic sau chiar insuficienţărespiratorie. Acest medicament conţine printre excipienţi şi derivaţi terpenici, care reduc pragul epileptogen şi, în doze excesive pot determina apariţia convulsiilor la copii; a se ţine cont de prezenţa acestor excipienţi şi la persoane cu antecedente de epilepsie.

Prezentare:

40 ml



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review