Orofar, 24 comprimate, Gsk

P01116
Orofar, 24 comprimate, Gsk - DURERE-DE-GAT - GLAXO SMITHKLINE(GSK)

Orofar contine un antiseptic si un anestezic local. Este utilizat pentru a trata infectiile bucale (cum sunt stomatite, gingivite) sau faringine (cu sau fara dificultati la inghitire), durerile in gat si ulcerele bucale (aftele). De asemenea, se poate utiliza in amigdalite.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Orofar, 24 comprimate, Gsk

Indicații:

  • Infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite. Adjuvant in tonsilite.
  • Actiune terapeutica:
  • Clorura de benzoxon are activitate bactericida in vitro asupra bacteriilor grampozitive si, intr-o mai mica masura, asupra celor gramnegative. De asemenea, are proprietati antifungice si antivirale prin actiune pe membrana virusurilor (Influenza, Parainfluenza si Herpes hominis). Structura cationica ii confera clorurii de benzoxon activitate de suprafata si penetratie bune. Studiile clinice releva eficacitatea Orofar-ului in tratamentul durerilor de gat si al gingivitei (prin capacitatea sa de inhibare a formarii placii dentare). Lidocaina este un anestezic local care diminueaza durerea si inflamatia faringiana. Administrarea Orofar-ului nu creste riscul incidentei cariei dentare.
  • Clorura de benzoxon are actiune exclusiv locala, doar 1% din doza administrata de absoarbe si se elimina prin urina. Concentratia plasmatica este, practic, nedetectabila. Studiile arata ca peste 95% din doza se elimina prin fecale, neexistand, astfel, nici un fel de acumulare. Lidocaina se absoarbe prin mucoasa bucala, trece prin pasajul hepatic unde este rapid metabolizata. Biodisponibilitatea lidocainei este de aproximativ 35%, iar eliminarea acesteia se face predominant prin urina, intr-o proportie de mai putin de 10% sub forma nemodificata.


Compozitie:
1 tableta contine: Principiu activ: clorura de benzoxon 1 mg, lidocaina clorhidrat 1 mg. Excipienti: sorbitol 1 g, zaharina, aromatizanti. O tableta contine 1 g sorbitol ca inducitor, corespunzand la aproximativ 17 kJ (4 kcal.) si are gust de portocale. Pentru diabetici: 10 tablete sunt echivalente unei ratii de fructe.

Mod de administrare:

  • Tablete: Infectii usoare: 1 tableta la 2-3 ore. Infectii acute: 1 tableta la 1-2 ore. Se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi.
  • Copii: Orofar-ul se poate administra copiilor peste 4 ani, insa in doze mai mici, fara a depasi doza zilnica maxima de 6 tablete.


Contraindicații:

  • Nu utilizaţi Orofar:
  • Dacă suntețialergic la clorura de benzoxoniu, la alţi compuşi cuaternari de amoniu, la clorhidratul de lidocaină, la alte amide anestezice locale sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
  • medicament;
  • Orofar nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.


Precautii:
Înainte să utilizaţi Orofar, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prezentare:
24 comprimate de supt



Data ultimei actualizari: 2023-11-17 09:43:38
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review