Paduden Duo 200mg/500mg, 10 comprimate filmate, Terapia

P479849763
Paduden Duo 200mg/500mg, 10 comprimate filmate, Terapia - DURERE-SI-FEBRA - TERAPIA
TERAPIA

Paduden Duo este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al durerii ușoare până la moderate, asociată cu migrenă, cefalee, dureri dorsale, dismenoree, dureri dentare, dureri musculare, simptome de răceală și gripă, durere faringiană și febră.

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Paduden Duo 200mg/500mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Paduden Duo este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al durerii ușoare până la moderate, asociată cu migrenă, cefalee, dureri dorsale, dismenoree, dureri dentare, dureri musculare, simptome de răceală și gripă, durere faringiană și febră. Acest medicament este adecvat în special pentru durerea care necesită analgezie mai puternică decât ibuprofenul sau paracetamolul în monoterapie.

PADUDEN DUO este destinat administrării la adulți cu vârsta de peste 18 ani.


Doze

Doar pentru administrare de scurtă durată.

Trebuie utilizată cea mai mică doză eficace, pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor (vezi pct. 4.4).

Pacientul trebuie să consulte un medic dacă simptomele persistă sau se agravează sau dacă este necesară utilizarea acestui medicament pentru mai mult de 3 zile.

Adulți: Se va administra un comprimat de maxim trei ori pe zi, cu apă. Se va lăsa un interval de cel puțin șase ore între doze.

Dacă administrarea dozei de un comprimat nu controlează simptomele, pot fi administrate cel mult două comprimate, de maxim trei ori pe zi. Se va lăsa un interval de cel puțin șase ore între doze.

Nu se vor administra mai mult de șase comprimate (paracetamol 3000 mg, ibuprofen 1200 mg) într-o perioadă de 24 ore.

Reacțiile adverse pot fi reduse prin administrarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor (vezi pct. 4.4).

Pentru a reduce la minimum reacțiile adverse, se recomandă ca pacienții să administreze PADUDEN DUO împreună cu alimente.

Vârstnici: Nu sunt necesare modificări speciale ale dozelor (vezi pct. 4.4).

Vârstnicii au un risc crescut de a manifesta consecințe grave ale reacțiilor adverse. Dacă AINS sunt considerate necesare, trebuie utilizată cea mai mică doză eficace, pentru cea mai scurtă perioadă de timp posibilă. Pacientul trebuie monitorizat în mod regulat în privința hemoragiei gastro-intestinale în timpul terapiei cu AINS.

Copii și adolescenți:


Nu trebuie administrat la copiii cu vârsta sub 18 ani.
Contraindicații

Hipersensibilitate la ibuprofen, la paracetamol sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1. 
La pacienții cu antecedente de reacții de hipersensibilitate (de exemplu, bronhospasm, angioedem, astm bronșic, rinită sau urticarie) asociate cu acidul acetilsalicilic sau cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Antecedente de hemoragie sau perforație gastro-intestinală legate de tratamentul anterior cu AINS.

Ulcer peptic activ sau antecedente de ulcer peptic recurent sau hemoragic (două sau mai multe episoade distincte de ulcerație sau hemoragie, diagnosticate).

La pacienții cu tulburări de coagulare.

La pacienții cu insuficiență hepatică severă, insuficiență renală severă sau insuficiență cardiacă severă (clasa IV NYHA) (vezi pct. 4.4).

Utilizarea concomitentă cu medicamente care conțin AINS, inclusiv inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei- 2 (COX-2) și acid acetilsalicilic în doze mai mari de 75 mg pe zi – risc crescut de reacții adverse (vezi pct. 4.5).

Utilizarea concomitentă cu alte medicamente care conțin paracetamol – risc crescut de reacții adverse grave (vezi pct. 4.5).

În timpul ultimului trimestru de sarcină, din cauza riscului de închidere prematură a canalului arterial fetal, cu posibilă hipertensiune pulmonară.
Sarcina

Nu există experiență privind utilizarea acestui medicament la om în timpul sarcinii.

Au fost raportate anomalii congenitale asociate cu administrarea AINS la om; totuși, acestea au o frecvență scăzută și nu par să respecte un tipar sesizabil. Având în vedere efectele cunoscute ale AINS asupra dezvoltării sistemului cardiovascular fetal (risc de închidere prematură a canalului arterial), este contraindicată utilizarea în ultimul trimestru. Instalarea travaliului poate fi amânată, iar durata sa poate fi prelungită, cu o tendință crescută la sângerare, atât pentru mamă, cât și pentru copil (vezi pct. 4.3). AINS nu trebuie utilizate în timpul primelor două trimestre de sarcină sau travaliu, decât dacă beneficiul potențial pentru pacientă depășește riscul potențial pentru fetus.

Studiile epidemiologice asupra dezvoltării neurologice a copiilor expuși in utero la paracetamol nu oferă rezultate concludente.

Prin urmare, dacă este posibil, utilizarea acestui medicament trebuie evitată în primele șase luni de sarcină și este contraindicată în ultimele trei luni de sarcină (vezi pct. 4.3).
Alăptarea

Ibuprofenul și metaboliții săi pot pătrunde în laptele matern la doze foarte scăzute (0,0008% din doza administrată mamei). Nu există efecte dăunătoare cunoscute asupra sugarilor.

Paracetamolul se excretă în laptele uman, dar nu în cantități semnificative clinic. Datele publicate disponibile nu contraindică alăptarea.

Prin urmare, nu este necesară întreruperea alăptării pentru tratamentul de scurtă durată cu doza recomandată a acestui medicament. 

Condus auto:


Reacții adverse, cum sunt amețeala, somnolența, fatigabilitatea și tulburările de vedere sunt posibile după administrarea de AINS. Pacienții care manifestă aceste reacții adverse nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje.

Forma de prezentare:


10 comprimate filmate



Data ultimei actualizari: 2023-10-04 10:43:24
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review