Codamin P, 20 comprimate, Terapia

P00348
Codamin P, 20 comprimate, Terapia - DURERE-SI-FEBRA - TERAPIA
TERAPIA

Codamin P, 20 comprimate, Terapia  este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orală, disponibil fără prescripție medicală. Indicații: Codamin P, 20 comprimate, Terapia este indicat pentru

[...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Codamin P, 20 comprimate, Terapia

Codamin P, 20 comprimate, Terapia  este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orală, disponibil fără prescripție medicală.

Indicații:

Codamin P, 20 comprimate, Terapia este indicat pentru tratamentul durerilor de intensitate ușoară până la moderată, incluzând diferite tipuri de dureri de cap cum sunt durerile de cap de tip migrenă, durerile de cap cu caracter constrictiv, dureri dentare, dureri la nivelul sinusurilor, dureri la nivelul urechii, nevralgii și dismenoree. Codamin P este indicat și pentru tratamentul stărilor febrile, al durerilor de gât, precum și pentru ameliorarea simptomelor din raceală și gripă.

Compoziție:

Substanțele active sunt paracetamolul, cafeină și codeină. Fiecare comprimat conține paracetamol 400 mg, cafeină anhidra 23 mg și fosfat de codeină hemihidrat 15 mg. Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, crospovidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, povidona, croscarmeloză sodică.

Mod de administrare:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Adulți, vârstnici în funcție de indicația terapeutică, doza recomandată este de 1 - 2 comprimate Codamin P; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore. Nu trebuie depasită doza maxima zilnică de 7 comprimate Codamin P. Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apă sau cu alte lichide.

Adolescentii cu vârsta de 12 ani sau peste trebuie sa ia 1 - 2 comprimate Codamin P la fiecare 6 ore, după cum este necesar.

Nu luați mai mult de 7 comprimate Codamin P intr-un interval de 24 ore.

Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Daca durerea nu se amelioreaza dupa 3 zile, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi sfatuit.

Codamin P nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariție a problemelor severe cu respirația.

Contraindicații:

Nu luați Codamin P:

- dacă sunteți alergic la substanțele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la compoziție).

- dacă aveți insuficiență hepatică severă, insuficiență respiratorie, creșterea secrețiilor la nivelul plămânilor (hipersecreție traheo-bronșică), criză de astm bronșic, ați suferit recent intervenții chirurgicale la nivelul căilor biliare (codeina crește presiunea la nivelul căilor biliare).

- pentru ameliorarea durerii la copii și adolescenți (cu vârsta cuprinsă intre 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetațiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn.

- dacă stiți ca metabolizați foarte repede codeina la morfină.

- daca alaptati.

Copiii cu varsta sub 12 ani nu trebuie sa utilizeze Codamin P.

Sarcina și alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți ca ați putea fi gravidă sau intentionați să rămâneși gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Deoarece conține codeină, Codamin P nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Nu luați codeină în timpul alăptării. Codeina și morfina trec în laptele matern.

Forma de prezentare:

Cutie cu 2 blistere  a câte 10 comprimate.



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review