Acid Acetilsalicilic T 500mg, 30 comprimate, Gedeon

W59330
Acid Acetilsalicilic T 500mg, 30 comprimate, Gedeon - DURERE-SI-FEBRA - GEDEON RICHTER
Compoziție: Un comprimat conține acid acetilsalicilic 500 mg, gluconat de calciu 150 mg și excipienți: amidon de porumb, Macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, amidon [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Acid Acetilsalicilic T 500mg, 30 comprimate, Gedeon

Compoziție:

Un comprimat conține acid acetilsalicilic 500 mg, gluconat de calciu 150 mg și excipienți: amidon de porumb, Macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, amidon de cartofi, stearat de magneziu.

Indicații:

Ca analgezic și antipiretic:

- combaterea durerilor de intensitate slabă sau moderată, în cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare și periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree

- combaterea febrei

Ca antiinflamator:

- combaterea fenomenelor inflamatorii în reumatismul poliarticular acut

- atenuarea inflamației articulare în poliartrită reumatoidă

Contraindicații:

- hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipienții produsului

- ulcer gastric sau duodenal activ

- diateză hemoragică

- antecedente de astm bronșic indus de administrarea salicilaților sau a substanțelor cu acțiune similară, în special antiinflamatoare nesteroidiene

- ultimul trimestru de sarcină

- insuficiență hepatică gravă

- insuficiență renală gravă

- insuficiența cardiacă necompensată

Reacții adverse:

Dozele mici de acid acetilsalicilic sunt, de regulă, bine suportate.

Au fost semnalate sângerări diverse - hematemeză, melenă, hemoragii digestive oculte (eventual cu anemie feriprivă), epistaxis, gingivoragii, purpură. Riscul hemoragic chirurgical este crescut.

Favorizarea hemoragiilor se menține timp de 4-8 zile după oprirea administrării acidului acetilsalicilic. Fenomenele de iritație gastrică (dureri abdominale, pirozis, greață, vărsături) sunt rare dacă tratamentul se face corect.

Au fost raportate cazuri de activare a ulcerului gastro-duodenal. Sunt posibile reacții alergice, manifestate îndeosebi prin urticarie, edeme, rareori astm bronșic sau reacții anafilactice. Au fost semnalate reacții de tip anafilactoid la pacienți idiosincrazici. Au fost semnalate complicații infecțioase, inclusiv sindrom Reye (encefalopatie și afectare hepatică), la copiii tratați cu acid acetilsalicilic în scop analgezic și antipiretic.

Mod de administrare:

Comprimatele se înghit întregi, cu o cantitate suficientă de apă, de preferință după mese.

Adulți: Pentru efectul analgezic și antipiretic se administrează un comprimat Acid acetilsalicilic - Richter 500 mg (500 mg acid acetilsalicilic), repetând în funcție de necesitați la intervale de 4 ore.

Pentru efectul antiinflamator se administrează 6-8 comprimate Acid acetilsalicilic - Richter 500 mg (3-4 g acid acetilsalicilic) pe zi, în administrare fracționată la intervale de 6 ore.

Copii sub 12 ani: Administrarea pentru efectul analgezic și antipiretic din cadrul afecțiunilor virale se face la indicația medicului și sub stricta lui supraveghere.

Copii peste 12 ani: Pentru efectul analgezic și antipiretic se administrează câte 1/2 comprimat Acid acetilsalicilic - Richter 500 mg (250 mg acid acetilsalicilic), repetând în funcție de necesitați la intervale de 4-8 ore.

Pentru efectul antiinflamator în reumatismul poliarticular acut se administrează 85-100 mg acid acetilsalicilic/kg și zi (fără a depăși 3 g pe zi), fracțional la intervale de 4-6 ore, timp de 20-30 zile; în continuare se administrează 2/3 din doză de atac 10-20 zile, apoi 1/2-1/3 alte 30-40 zile.

Precauții:

Medicamente care conțin acid acetilsalicilic se pot administra la copii sub 12 ani care nu au afecțiuni virale numai la recomandarea medicului, datorită posibilității apariției sindromului Reye, o boală rară, dar gravă.

Sarcina și alăptarea:

Acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen în studii experimentale, la animale de laborator. Studii epidemiologice la femeia însărcinată nu au evidențiat efecte teratogene și fetotoxice în condițiile administrării în primele 2 trimestre de sarcină, dar experiența este limitată pentru utilizarea cronică de doze mari.

Folosirea în ultimul trimestru de sarcină a fost asociată cu toxicitate cardiorpulmonară și renală la făt, închiderea precoce a canalului arterial, întârzierea și prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) și creșterea frecvenței accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).

În primele două trimestre de sarcină se poate administra acid acetilsalicilic, dar numai la indicația medicului; se recomandă evitarea tratamentului cronic cu doze > 150 mg pe zi. În ultimul trimestru de sarcină acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu excepția utilizării punctuale pentru anumite indicații cardiologice și obstetricale foarte limitate). Deoarece acidul acetilsalicilic se excretă în laptele matern, folosirea în timpul alăptării trebuie evitată, sau alăptarea se întrerupe, în funcție de raportul risc/beneficiu potențial la sugar.

Formă de prezentare: Cutie cu 5 folii termosudate din hârtie/ polietilenă a câte 6 comprimate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review