Omega 3 Ulei In Parapharm, 100ml

P28894
Omega 3 Ulei In Parapharm, 100ml - COLESTEROL - PARAPHARM
Parapharm
Semintele de in contin fitoestrogeni, care imita estrogenul produs in organismul femeii, echilibrand raportul intre estrogen si progesteron. Beneficii: -Scade nivelul colesterolului, fiind benefic in angina pectorala si hipertensiune arteriala; - [...]

Omega 3 Ulei In Parapharm, 100ml

Semintele de in contin fitoestrogeni, care imita estrogenul produs in organismul femeii, echilibrand raportul intre estrogen si progesteron.
Beneficii:
-Scade nivelul colesterolului, fiind benefic in angina pectorala si hipertensiune arteriala;
-Favorizeaza scaderea glicemiei la diabetici;
-Laxativ si lubrifiant al scaunelor;
-Protejeaza membranele celulare #n intreg organismul;
-Efecte benefice asupra ciclului menstrual.
Compozitie:
Ulei presat la rece din seminte de in.
Administrare:
Se recomanda consumul unei linguri (15 ml) de ulei zilnic, inainte de o masa principala.
Rolul componentelor:

Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.

Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.

Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice.

Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct.

Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.


Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:29
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review