Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 plasturi, Reckitt

Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 plasturi, Reckitt -  - RECKITT BENCKISER HEALTHCARE
P459798790
Nurofen 200 mg emplastru medicamentos Pentru utilizare la adulți și adolescenți cu vârstă de 16 ani și peste Ibuprofen Citiți cu atenție și în întregime [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 plasturi, Reckitt

Nurofen 200 mg emplastru medicamentos

Pentru utilizare la adulți și adolescenți cu vârstă de 16 ani și peste Ibuprofen

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizati acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastrasau farmacistului. Păstrați acest prospect. S-ar putea sa fie necesar să-l recitiți.

- întrebați farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informații sau recomandări.

- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-va medicului dumneavoastrasau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse ne mentionate în acest prospect.

Dacă dupa5 zile nu va simtiti mai bine sau vasimtiti mai rău, trebuie savaadresati unui medic.

Ce gășiți în acest prospect:

1. Ce este Nurofen și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie sastiti înainte sa utilizati Nurofen

3. Cum sa utilizati Nurofen

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Nurofen

6. Conținutul ambalajului și alte informații


1. Ce este Nurofen și pentru ce se utilizează Substanță activă este ibuprofen.

Ibuprofenul aparține unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care acționează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamație și febră. Emplastrul medicamentos eliberează ibuprofen la nivel local, în mod continuu, la locul durerii, timp de peste 24 de ore de la aplicare. Nurofen se utilizeaza la adulți și adolescenți cu vârstă de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durata al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

2. Ce trebuie să știți înainte sa utilizati Nurofen

Nu utilizați Nurofen dacă: - dacă sunteți alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

• dacă ați prezentat vreodata reactii alergice, cum sunt astm bronșic, respirație șuierătoare, mâncărime, secreții nazale, erupții pe piele, umflare, dupa ce ați luat medicamente care conțin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere și inflamație (AINS).

- dacă sunteți în ultimele trei luni de sarcina.

Nu utilizați Nurofen pe pielea cu leziuni (cum ar fi zgârieturi, tăieturi, arsuri), pielea infectată, pielea afectată de dermatită exudativa sau eczemă, pe ochi, pe buze sau pe mucoase.

Atenționări și precauții

Discutați cu medicul dumneavoastrasau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen dacă: - aveți sau ați avut astm bronșic sau alergii. - aveți ulcer gastric, afecțiuni intestinale, cardiace, renale sau hepatice. - sunteți în primele 6 luni de sarcină sau alăptați. în timp ce utilizați Nurofen - La primele semne de reacție la nivelul pielii (iritatie, exfoliere, usturime) sau alte semne ale unor reacții alergice, opriți tratamentul cu emplastrul medicamentos și adresați-vaimediat medicului dumneavoastră. • Raportați orice simptome abdominale neobișnuite (mai ales sângerări) medicului dumnevoastră. • Dacă sunteți o persoană în vârstă ați putea fi mai predispus să aveți reacții adverse. • Dacă starea dumnevoastranu se îmbunătățește, vasimtiti mai rău, sau apar alte simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră. • Evitați expunerea zonei tratate la surse puternice de luminanaturalasi/sau artificială(spre exemplu lămpile de bronzat) în timpul tratamentului și timp de o zi dupainlaturarea emplastrului medicamentos, pentru a reduce riscul de sensibilitate la lumină. Copii și adolescenți Acest medicament nu trebuie utilizat de către copiii sau adolescenții cu vârstă sub 16 ani. Nurofen impreunacu alte medicamente Va rugăm saspuneti medicului dumneavoastrasau farmacistului dacaluati, ați luat recent sau intenționați saluati orice alte medicamente, în special dacaluati oricare din următoarele: - medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale - medicamente pentru subțierea sângelui, cum este warfarină - acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)- utilizate pentru inflamație și durere Sarcină și alăptarea Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți caati putea fi gravidă sau intenționați saramaneti gravidă, adresați-vamedicului dumneavoastrasau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Nu luați acest medicament dacasunteti în ultimele 3 luni de sarcina. Discutați cu medicul dumneavoastrainainte de a lua acest medicament dacasunteti în primele 6 luni de sarcina. Nu se cunosc efecte nocive asociate tratamentului cu acest medicament în timpul alăptării. Cu toate acestea, că masurapreventiva, nu aplicați emplastrul medicamentos direct pe sân în cazul în care alăptați. Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor Nu se cunosc.

3. Cum sa utilizati Nurofen 200 mg

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastrasau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastrasau cu farmacistul dacanu sunteți sigur. Doză recomandataAdulti și adolescenți cu vârstă de 16 ani și peste: O dozaeste echivalentul unui emplastru medicamentos.

Doză maximă pentru 24 de ore este de un emplastru medicamentos. Nu administrați acest medicament copiilor sau adolescenților sub 16 ani. Destinat aplicării cutanate, pe pielea intactă. Se recomandaspalarea și uscarea cu grijă a zonei ce urmează a fi tratatainaintea aplicării emplastrului. Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași ora, în următoarea zi.

Emplastrul este flexibil și adaptabil și, dacă este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau în apropierea unei articulații și va permite mișcarea normală. Nu: - tăiați emplastrul, el trebuie aplicat întreg. - aplicați pe pielea cu leziuni sau afectată. - acoperiți cu alți plasturi sau haine/pansamente care nu lasa pielea „sa respire”. - udați emplastrul.

Modul de aplicare: - Pentru a desface un emplastru medicamentos, rupeți sau tăiați plicul de-a lungul liniei punctate. - îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (A) și așezați partea adezivă a benzii în mijlocul zonei dureroase. - îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (B) și întinzându-l ușor, neteziti aceastaparte a emplastrului medicamentos pe piele. - îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (C). - întindeți ușor, neteziti restul emplastrului medicamentos pe pielea dumneavoastră. Durata tratamentului: Trebuie să folosiți cât mai puține doze, pentru cea mai scurtă perioada de timp necesară pentru a ameliora simptomele. Nu folosiți acest medicament pentru mai mult de 5 zile, cu excepția cazului în care medicul dumnevoastra v-a sfătuit astfel. Dacă luați mai mult Nurofen decât trebuie Supradozajul accidental cu emplastrul medicamentos este puțin probabil. Adresați-va imediat unui medic. Semnele de supradozaj pot include greață sau vărsături, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. Este posibil să percepeți zgomote în urechi, sa aveti dureri de cap sau sângerări gastro-intestinale. Daca aveti orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-va medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Că toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate canu apar la toate persoanele. Întrerupeți administrarea acestui medicament și solicitați ajutor medical daca apar: - semne de reacții alergice precum astm bronșic, respirație șuierătoare inexplicabilă sau scurtare a respirației, mâncărime, secreții nazale sau iritații ale pielii. - semne de hipersensibilitate și reacții pe piele cum sunt roșeață, umflături, exfoliere, vezicule, descuamare sau ulcerații. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observați una dintre următoarele reacții adverse, sau orice alte reacții care nu sunt menționate: Cu frecvența necunoscută (frecvența nu poate fi estimatadin datele disponibile) - reacții la nivelul pielii cum sunt roșeață, senzație de arsură, mâncărime, apariție de vezicule, dureroase sau cu lichid - astm bronșic, dificultăți la respirație, scurtare a respirației; - dureri de stomac sau alte afecțiuni ale stomacului; - afecțiuni ale rinichilor.

5. Cum se păstrează Nurofen

A nu se lasă la vederea și îndemână copiilor. Nu utilizați acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe plic și pe cutie, dupa EXP.

Dată de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Termenul de valabilitate din momentul desfacerii plicului: 6 luni. Nu aruncați emplastrul folosit în toaletă. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajută la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Nurofen:

Substanță activaeste ibuprofen. Fiecare emplastru medicamentos conține 200 mg de ibuprofen. Celelalte componente sunt: Stratul adeziv: Macrogol 400, macrogol 20000, levomentol, copolimer stiren-izopren-stiren, poliizobutilen, rosinhidrogenat de glicerolester, parafinalichida. Stratul suport adeziv: Folie de polietilentereftalat (PET) Film detașabil: Polietil entereftalat cu strat de silicon (PET)

Cum arată Nurofen și conținutul ambalajului

Emplastrul medicamentos este format dintr-un strat incolor, autoadeziv, fixat pe un suport flexibil țesut, de culoarea pielii, cu dimensiuni de 10 cm pânăla 14 cm, cu un film de protecție. Fiecare plic conține 2 sau 4 emplastre medicamentoase.

Mărimi de ambalaj:

cutii cu 2, 4, 6, 8 sau 10 emplastre medicamentoase.

Este posibil că nu toate mărimile de ambalaj sa fie comercializate.



Data ultimei actualizari: 2023-08-25 11:30:28
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Iti mai recomandam si:

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review