Aflamil 15mg/g, crema, Gedeon Ungaria

Aflamil 15mg/g, crema, Gedeon Ungaria -  - GEDEON RICHTER
P438799522
1. Ce este Aflamil si pentru ce se utilizeaza Aflamil contine ca substanta activa aceclofenac. Aceclofenacul are actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica. Aflamil este utilizat in tratamentul local al tuturor [...]
Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.
Plata doar cu card
Achizitionarea acestui produs se face doar cu plata prin card.

Descriere: Aflamil 15mg/g, crema, Gedeon Ungaria

1. Ce este Aflamil si pentru ce se utilizeaza

Aflamil contine ca substanta activa aceclofenac.

Aceclofenacul are actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica.

Aflamil este utilizat in tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri si inflamatii cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzand leziuni traumatice.

Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamatiilor tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor, in cazul luxatiilor, intinderilor sau vanatailor, precum si in tratamentul lumbago, gatului intepenit (torticolis) si al inflamatiilor tesuturilor din jurul articulatiilor (periartrite).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Aflamil

Nu utilizati Aflamil - daca sunteti alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- daca ati prezentat reactii alergice dupa ce ati luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Simptomele acestor reactii alergice pot fi: astm bronsic, respiratie suieratoare, dificultati la respiratie, eruptie trecatoare pe piele sau urticarie, umflare a fetei sau limbii, inflamatie a mucoasei care captuseste interiorul nasului (rinita).

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Aflamil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizarea Aflamil produce iritatie pe piele, adresati-va medicului dumneavoastra.

- Nu aplicati la nivelul mucoaselor, pe piele iritata (cu eczeme), care prezinta leziuni sau plagi deschise sau daca zona de aplicare cuprinde orice alta afectiune a pielii.

- Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea utilizarii aceclofenac la copii cu varsta sub 18 ani. Nu sunt disponibile date.

- Evitati expunerea fara protectie a zonei tratate la soare, pentru a preveni reactiile de fotosensibilitate.

- Ca in cazul altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), la inceputul tratamentului pot apare reactii alergice, inclusiv reactii anafilactice/anafilactoide. Foarte rar pot apare reactii severe la nivelul pielii (in majoritatea cazurilor in prima luna de tratament), dintre care unele letale, inclusiv dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica in legatura cu utilizarea AINS.

Intrerupeti tratamentul cu aceclofenac si adresati-va medicului dumneavoastra imediat ce apar eruptie trecatoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate.

- In mod exceptional, varicela poate declansa complicatii infectioase grave la nivelul pielii si tesuturilor moi. Pana in prezent, nu poate fi exclus rolul AINS in agravarea acestor infectii.

Ca urmare, se recomanda evitarea utilizarii aceclofenacului in cazul varicelei.

Aflamil impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Utilizarea Aflamil nu este recomandata in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Aflamil crema nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Aflamil contine p-Hidroxibenzoat de metil (E 218) si p-Hidroxibenzoat de propil (E 216). Pot provoca reactii alergice (chiar intarziate). Aflamil contine alcool cetostearilic.

Poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

3. Cum sa utilizati Aflamil

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de 1,5-2 g de crema, in functie de dimensiunea zonei afectate (aproximativ 5-7 cm), aplicata de trei ori pe zi, prin masare usoara in zona de piele afectata. 

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane) Pot aparea reactii de fotosensibilitate.

De asemenea, pot aparea inrosire a pielii si mancarimi, acestea disparand la intreruperea tratamentului. Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1.000 persoane)

Pot aparea iritatii usoare pana la moderate la nivelul zonei de aplicare a cremei, acestea disparand la intreruperea tratamentului.

Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10.000 persoane) Pot aparea dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica. In mod exceptional, in cazul varicelei a fost raportata aparitia de complicatii infectioase grave la nivelul pielii si tesuturilor moi in legatura cu utilizarea AINS.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 5. Cum se pastreaza Aflamil

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 °C.

Dupa deschidere, medicamentul poate fi utilizat pana la 30 de zile. 

6. Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Aflamil - Substanta activa este aceclofenacul.

n gram de crema contine aceclofenac 15 mg. - Celelalte componente sunt: ceara emulgatoare (alcool cetostearilic, polisorbat), parafina lichida, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.

Prezentare: 60 g



Data ultimei actualizari: 2023-06-12 09:49:52
Atentie
Imaginile sunt doar cu titlu informativ si pot exista diferente intre acestea si produs. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Alte produse din aceeasi categorie:

Review-uri (0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Doar utilizatorii autentificati pot adauga review